FOTO: Silné búrky sužujú celú Európu. Hamburg je úplne zaplavený, voda berie celé autá

Veronika Salayová

Na Slovensku sú dnešné búrky slabým odvarom toho, čo tu bolo včera. Avšak výrazne horšia situácia je v ďalších krajinách Európy, kde búrky spôsobujú ďalšie extrémne záplavy. 

Dnes je v Európe poriadne búrlivo a o búrky nemajú núdzu ani ďalšie európske krajiny. Najsilnejšie búrky úradujú dnes najmä v západnej Európe. 

Veľmi silné búrky sa dnes prehnali a stále ženú Francúzskom a Nemeckom. Tieto búrky okrem výraznej bleskovej aktivity prinášajú najmä veľké množstvo vody. 

Hamburg je úplne zaplavený

To sa postaralo o zaplavenie mnohých lokalít, okrem iného aj Hamburgu, kde sú ulice plné vody a situácia je to mimoriadna. Fotografie z mesta sú priam hrozivé.

 

Okrem plných pivníc v Hamburgu sa polícia a hasiči starajú aj o početné vyvrátené stromy a popadané konáre. Nadzemná vlaková linka U3 v Barmbeku je momentálne uzavretá.

Na stanici Alte Wöhr S-Bahn (Barmbek-Nord) bola ulica tak zaplavená, že minimálne jedno zaparkované auto odplávalo. Zatopený je aj priechod do mestského parku.

Hamburg
Hamburg, foto: Chris Schu/Wetter - Unwetter Deutschland

V Nemecku sú mnohé záplavy a problémy s tým spojené

V Nemecku sa dnes od severu na juh cez celý stred krajiny objavili búrky s intenzívnym dažďom. Nemecká služba DWD pre dnešok predpovedala aj regionálne extrémne poveternostné podmienky, k čomu, bohužiaľ, aj došlo. 

V okrese Hersfeld-Rotenburg vo východnom Hesensku bol hasičský zbor povolaný na viac ako 200 misií pre plné pivnice a zaplavené ulice. Odborné školy v Bebre zostanú v piatok zatvorené, pretože miestnosti zaplnila voda.

 

Francúzski, rovnako ako aj nemeckí meteorológovia predpovedali na dnešný deň veľmi intenzívne búrky, čo sa aj naplnilo, pričom búrkam ešte nie je v západnej Európe koniec a problémov môže byť aj viac. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 12 °C
Berta
Zajtra
Oblačno
24 °C / 11 °C
Miloslav
Štvrtok
Prehánky
24 °C / 10 °C
Prokop
Piatok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Cyril
Sobota
Jasno
31 °C / 10 °C
Patrik
Nedeľa
Prehánky, búrky
31 °C / 13 °C
Oliver
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd