FOTO: Na Záhorí sa pretrhla hrádza. Voda sa vylieva do okolia. Na miesto už vyrazila pomoc

Veronika Salayová

Na rieke Malina na Záhorí sa dnes pretrhla hrádza. Z koryta rieky masívne vyteká voda do okolitých polí. Na miesto už vyrazila technika, aby zmiernili dopady pretrhnutej hrádze. 

Na rieke Malina v okrese Malacky sa pretrhla hrádza, informuje regionálny portál Záhorí.sk. Z koryta rieky aktuálne uniká veľké množstvo vody, ktorá sa rozlieva do okolia.

Pred pondelkovým rokovaním vlády o tom informoval riaditeľ Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) Jozef Moravčík. Ubezpečil, že ide o oblasť vo voľnej prírode na neobývanom území, čo je veľmi dobrá správa pre Slovensko.

prethrnutá hrádza na rieke Malina
prethrnutá hrádza na rieke Malina, foto: Majo Trusik FB
 

K veľkej katastrofe nedošlo

Aktuálne správy z Česka a Poľska ukazujú, akú obrovskú spúšť dokáže narobiť pretrhnutie hrádze v obývanej oblasti. V okolí Jakubova však k takémuto hrozivému scenáru nedošlo a katastrofa sa nám tak vyhla. 

Voda síce dorazila k domom v obci Jakubov, avšak k obrovským škodám ani ujme na zdraví, našťastie, nedošlo.

Jakubov
Jakubov, foto: Oliver Šíra/Záhorí.sk

„Posielame tam nákladné vozidlá a techniku, mechanizáciu ťažkú na sanovanie a zabezpečenie toku Maliny,“ dodal riaditeľ, takže pomoc na miesto dorazila a všetci promptne pracujú, aby bolo škôd v tejto zaplavenej oblasti čo najmenej. 

 

SVP tiež podľa neho sanuje podmočenie hrádze v bratislavskom Devíne. „Devín, Devínska Nová Ves a v okolí celého toku Moravy prebiehajú naše hliadkové činnosti a zabezpečovacie práce spolu s hasičským a záchranárskym zborom,“ doplnil pre regionálny portál. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd