FOTO: Na Liptove sa objavil PRVÝ MRÁZ. Prízemná teplota klesala k 0 °C

FOTO: Na Liptove sa objavil PRVÝ MRÁZ. Prízemná teplota klesala k 0 °C
Veronika Salayová

Na severe Slovenska sa dnes ráno objavil prvý mráz. Prízemná teplota totiž ráno o 5.00 hod. klesala vo viacerých lokalitách severného Slovenska k 0 °C. 

Mrazivé ráno dnes zažili obyvatelia severného Slovenska − prízemná teplota tu o 4.00 a 5.00 hod. klesala k bodu mrazu.

Na zelenej vegetácii sa tak objavil prvý ranný mrázik. Ten pozorovali napríklad aj obyvatelia v Liptovskej Tepličke, ktorá leží v chladnej Žiarskej doline v severnej časti Kráľovohorských Tatier.

Teplota pod nulu vo výške 2 m, ako sa oficiálne meria teplota vzduchu, ešte pod 0 °C neklesla. Teplota sa tu ráno pohybovala na hodnote okolo +4 °C. 

 

Aj nasledujúce dni sa bude denné minimum pohybovať okolo +5 °C, pričom prízemná teplota bude klesať nižšie. Ranná námraza sa tak môže postupne objaviť aj v ďalších lokalitách severného Slovenska. 

Prvé mrazíky len na severe

Astronomická jeseň, ktoré je známa chladnými až mrazivými ránami, začína už túto nedeľu a už je vlastne čas na to, aby sa postupne začali objavovať prvé mrazy na našom území. 

Okrem severnej časti Slovenska, konkrétne Oravy, Liptova, Tatier, Zamaguria a časti Spiša, sa ešte prízemné mrazy neobjavili a obyvatelia iných regiónov si na mrazivé rána ešte nemusia zvykať. 

 

Pozrite si prvé mrazivé fotografie od našej vernej čitateľky v našej galérii pod článkom. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Zajtra
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Streda
Občasný dážď
20 °C / 10 °C
Vladislav
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd