VIDEO: Veľký kráter uprostred ihriska. Prečo sa zem z ničoho nič prepadla?

Zuzana Macháčová

Na futbalovom ihrisku sa otvorila obrovská diera. Čo je príčinou vzniku? Moment, keď bola vytvorená diera v zemi, zachytila aj ​​kamera.

V športovom zariadení v Illinois sa otvorila obrovská diera. V jednom momente sa pôda pod ihriskom komplexu Gordon Moore Park v Altone jednoducho prepadla a v strede zostala diera s priemerom 30 metrov a hĺbkou 9 metrov.

Ako z filmu

Do ponoru spadli tribúny, jeden z osvetľovacích stožiarov a fragment umelej plochy. Našťastie, v čase prepadu sa na futbalovom ihrisku nikto nenachádzal.  

„Mohlo to byť oveľa horšie. Pred týždňom sa v rovnakom čase na ihrisku zúčastnilo futbalových tréningov 60 až 70 ľudí," povedal pre médiá tréner školského športového klubu, ktorý ihrisko využíval.

 

Podľa miestnych úradov bol prepad spôsobený poklesom v neďalekej vápencovej bani. To spôsobilo zníženie časti terénu a vytvorenie veľkej jamy.

Riaditeľ Alton Parks a Recreation Michael Haynes pre miestne médiá povedal, že tento prepad zeme „vyzeral ako z filmu, keď vybuchla bomba“.

„Bane sú tu v tejto oblasti desaťročia a desaťročia," povedal Haynes a dodal: „Nikdy predtým sa o tom nehovorilo, takže mi bolo povedané, že je to anomália. Počkáme, kým sa skončí vyšetrovanie."

Park museli uzavrieť

Trávnaté ihriská, na ktorých došlo k zrúteniu, boli do parku pridané v roku 2019, povedal Haynes a stáli viac ako 1 milión dolárov. Nepredpokladal, že mesto bude musieť platiť za opravy. 

„Všetky plánované udalosti boli zrušené a Gordon Moore Park bol zatvorený, kým sa nedokončí vyšetrovanie náhleho prepadu ihriska," uviedli Alton Parks and Recreation na sociálnych sieťach.

 

Spoločnosť New Frontier Materials pre KMOV uviedla, že postihnutá oblasť bola zabezpečená a bude do nej vstup zakázaný, kým inšpektori a experti budú baňu skúmať a vykonávať opravy. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno, búrky
34 °C / 13 °C
Oliver
Zajtra
Prehánky, búrky
31 °C / 11 °C
Ivan
Utorok
Jasno
32 °C / 15 °C
Lujza
Streda
Skoro jasno, búrky
34 °C / 11 °C
Amália
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
34 °C / 15 °C
Milota
Piatok
Prehánky, búrky
34 °C / 15 °C
Nina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd