FOTO: Búrky vytopili aj študentský domov pod Zoborom. Vysokoškoláci majú izby plné vody

Veronika Salayová

Študentský domov UKF pod Zoborom v Nitre ostal po búrkach zaplavený. Voda sa dokonca dostala aj na prízemie „intráku“ a chodby, ako aj niektoré izby ubytovaných vysokoškolákov boli plné nahromadenej vody.  Noc bude krušná...

Dnešné búrky dali najviac zabrať mestách ako Nitra, Hurbanovo či Nové Zámky. Práve v týchto lokalitách spôsobili búrky najväčšie škody, ktorých rozsah ešte nie je známy a škôd z hodiny na hodinu pribúda. 

Nitra sa bude z dnešnej búrkovej situácie zrejme ešte dlho spamätávať. Niektorí jej obyvatelia hovoria, že takúto silnú búrku a prietrž mračien si nepamätajú. Najmä zrážok bolo v meste enormné množstvo. 

Nitra čelí veľkým škodám po búrkach

V Nitre padlo podľa SHMÚ už takmer 86 mm zrážok, no podľa amatérskych zrážkomerných staníc to mohlo byť aj o niečo viac, a to až okolo 100 mm. Ide o extrémny úhrn, pričom za dnešný deň spadlo v niektorých lokalitách Slovenska toľko, ako za celý mesiac. 

 

Takýto úhrn sa podpísal aj pod množstvo záplav a s tým spojených problémov. Búrky vytopili centrum mesta Nitry, spôsobili škody na cestách, zaplavili frekventované ulice nánosmi blata a kamenia, avšak pod vodou sa ocitli aj viaceré mestské časti mesta Nitra ako Klokočina, Zobor či Chrenová. 

Búrky vytopili „intrák“ pod Zoborom

Veľmi zle obišiel aj študentský domov UKF pod Zoborom, ktorý je domovom stoviek vysokoškolských študentov z celého Slovenska. Voda sa dostala na prízemie budovy a zaplavila chodby aj izby študentov. 

chodby plné vody na ŠD UKF Zobor
chodby plné vody na ŠD UKF Zobor, foto: Nitralive.sk

Na chodbách „intráku“ bolo okolo 10 až 20 cm vody. Vodu začali zamestnanci vynášať, no situácia je naďalej zložitá. Dnešným búrkam ešte nie je koniec a nie je vylúčené, že Nitru ešte dnes búrky nezasiahnu. 

chodby plné vody
chodby plné vody , foto: Nitralive.sk

Aktuálne o 21.30 h sa búrky nachádzajú južne od Nitry a smerujú na sever. Okrem búrok však v oblasti naďalej výdatne prší. Rozsah škôd môže byť ešte väčší a naplno sa zrejme ukáže až v ranných hodinách. 

 

Situáciu s búrkami na Slovensku i v Európe sledujeme LIVE. K dispozícii je náš textový prenos. Stačí kliknúť >>>TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 12 °C
Berta
Zajtra
Oblačno
24 °C / 11 °C
Miloslav
Štvrtok
Prehánky
24 °C / 10 °C
Prokop
Piatok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Cyril
Sobota
Jasno
31 °C / 10 °C
Patrik
Nedeľa
Prehánky, búrky
31 °C / 13 °C
Oliver
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd