FOTO: Búrky aktuálne úradujú už aj v Sabinove a Prešove, do Košíc dorazili búrky z juhu

Ema Bazhaykin

Búrková línia, ktorá od poobedňajších hodín sužuje sever Slovenska, aktuálne postúpila už aj nad okolie Prešova. Od našich južných susedov medzitým dorazila búrka do Košíc.

Dnes vplyvom tepla a dusna najmä na strednom a východnom Slovensku úradujú búrky, ktoré už v poobedných hodinách naplno prejavili svoju silu na Liptove, neskôr na severe Slovenska.

V teplom a horúcom vzduchu sa vzduch rýchlo labilizuje, dochádza ku kopovitej oblačnosti a búrky tak pomerne ľahko vznikajú aj dnes. Dnešné teploty búrkam napomáhajú, keďže aj dnes máme horúci deň.

Obcou Kolačkov sa prehnal veľmi silný lejak, následkom čoho sa vylial miestny kanál, ktorý zaplavil ulicu. Problémy sú aj v Liptovskej Tepličke, kde sa takmer vylial miestny potok.

 

Búrky postupujú na východ, ale nové prichádzajú aj z juhu

Po tom, čo sa búrky poriadne „vybúrili“ v okrese Stará Ľubovňa, postupujú ďalej na východ a do okolia Sabinova aj Prešova okrem silného lejaku prinášajú ďalšie krúpy. 

Medzitým dorazila búrková línia aj do okolia Košíc zo susedného Maďarska. Pozor si treba dať aj na juhu Banskobystrického kraja.

Na západnom a na väčšine stredného Slovenska panuje pokojná situácia, no na východe je stále vysoko-energetická vzduchová hmota, a s intenzívnymi búrkami treba počítať až do večere. Sledujte preto meteoradar.

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
16 °C / 3 °C
František
Zajtra
Prehánky
15 °C / 5 °C
Viera
Nedeľa
Oblačno
18 °C / 3 °C
Natália
Pondelok
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Eliška
Utorok
Skoro jasno
18 °C / 8 °C
Brigita
Streda
Skoro jasno
19 °C / 9 °C
Dionýz
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd