Ešte vydržme: Čakajú nás posledné horúce dni a potom príde ZMENA. Kedy to už skončí?

Ešte vydržme: Čakajú nás posledné horúce dni a potom príde ZMENA. Kedy to už skončí?
Veronika Salayová

Slovensko trápia mimoriadne horúčavy a navyše je aj neznesiteľné dusno. Pripravte sa na ďalšie horúce dni s teplotami vysoko nad +30 °C, no na obzore je už vytúžená zmena v podobe ochladenia.  

Vlna horúčav na Slovensku pokračuje, no dobrou správou je, že ochladenie je už konečne na obzore. Avšak poďme pekne po poriadku...

Vo veľmi teplom a vlhkom vzduchu sa bude nad našou oblasťou naďalej nachádzať nevýrazné pole relatívne vyššieho tlaku vzduchu, ktorý sa postará o ďalšie vysoké až neznesiteľné teploty na Slovensku.

Ešte pár dní horúco, ale aj s búrkami

Piatkové teploty vystúpia opäť nad +35 °C a budú sa šplhať až k +38 °C. Aby toho nebolo málo, tak k horúčave sa v dôsledku vlhka pridá aj dusno, ktoré pocit z tepla ešte umocní. 

Vlhší vzduch však podporuje aj tvorbu prehánok a búrok, a na východnom Slovensku sa tak môžu v piatok objaviť aj slabšie búrky. Tie prinesú najmä krátke osvieženie, no zvyšok Slovenska si na zrážky bude ešte musieť počkať. 

 

 

 

Aj víkend prinesie horúce počasie, keďže vo veľmi teplom vzduchu sa bude nad našou oblasťou naďalej udržiavať nevýrazné pole relatívne vyššieho tlaku vzduchu. Zároveň postúpi od západu do našej oblasti rozpadávajúci sa studený front spojený s tlakovou nížou nad Nórskym morom.

Kedy príde na Slovensko zmena a ochladenie?

Sobota bude ešte slnečná, horúca a dusná. Búrky sa budú očakávať aj v tento deň a môžu sa objaviť najmä na strednom Slovensku. 

Aj nedeľa sa bude niesť v znamení horúceho počasia, no prehánok a búrok už bude oveľa viac, pričom tieto búrky by mohli byť už aj intenzívnejšie. 

V závere víkendu bude cez našu oblasť pomaly postupovať studený front, ktorý by mohol na Slovensko priniesť zrážky a vytúžené ochladenie, ktorého sa už mnohí nemôžu dočkať. 

 

Teploty budú konečne klesať a nebudú už dosahovať také vysoké hodnoty ako v týchto dňoch. Zrážky budú v pondelok ustávať a denné maximá v pondelok už nad hranicu +30 °C nevystúpia. 

Viac o vývoji počasia na nasledujúce dni nájdete v našej dennej predpovedi až na 30 dní

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd