Dve tváre počasia: Od západu sa vyjasňuje a otepľuje, na východe bude výdatne liať

Peter Minárik

Počasie bude aj dnes rozdeľovať naše územie na dve polovice. Zatiaľ čo vo východnej časti krajiny sa očakáva výdatný lejak, ktorý sme mali včera na západe, tak na západnom Slovensku sa začína oblačnosť zmenšovať a počasie sa bude v nadchádzajúcich hodinách zlepšovať.

Vlnu suchého počasia na Slovensku prerušil výrazný studený front, ktorý aktuálne postupuje cez naše územie. Tento studený front počas včerajšieho dňa priniesol výdatné zrážky na západ krajiny, kde napršalo plošne od 20 do 40 mm. Najvyšší zrážkový úhrn v obci Žihárec prekročil 50 mm za 24 hodín.

Studený front, ktorý včera prinášal lejak do oblasti západného Slovenska bude dnes ovplyvňovať počasie na východnom Slovensku, kde bude výrazne pršať. Naopak, na západe Slovenska sa pripravte na príjemnú zmenu počasia.

 

Výdatne zaprší ešte na východe

Včera si ešte pokojné počasie užívali na východe Slovenska, no dnes sa rola obráti. Pokojné počasie bude na západe krajiny, zatiaľ čo na východe bude výdatne pršať.

Zrážky by mali v priebehu popoludnia ustávať a definitívne ustanú až vo večerných hodinách. Dovtedy však do oblasti východného Slovenska prinesú celkom výrazné úhrny, ktoré konečne zmiernia sucho.

 

Na západ sa vráti leto

Vo večerných hodinách prestalo na západnom Slovensku pršať a teraz sa začína zmenšovať aj oblačnosť. Do poludnia sa postupne na mnohých miestach západného a stredného Slovenska vyjasní.

Okrem slnečného počasia bude na západnom a strednom Slovensku oveľa teplejšie. Teploty budú atakovať letnú hranicu +25 °C.

V stredu sa vyjasní na celom našom území a zrážky sa neočakávajú. Nadchádzajúce hodiny nás tak čaká návrat pokojného a slnečného počasia, ale len dočasne.

 

Nad Jadranom sa už chystá ďalšia tlaková níž a od západu začne cez Európu postupovať ďalší studený front, ktorý prinesie od štvrtka nepriaznivé počasie. Našu oblasť čaká ďalšia vlna výdatného dažďa, ktorý môže vyvolať aj povodne.

 

Situácia je však ešte časovo aj priestorovo nejasná a viac informácii prinesieme počas nadchádzajúcich hodín.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
22 °C / 6 °C
Olympia
Zajtra
Skoro jasno, búrky
24 °C / 5 °C
Eugénia
Štvrtok
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd