Dve supercely len pár hodín po sebe. Mesto sa bude spamätávať ešte dlho

Dve supercely len pár hodín po sebe. Mesto sa bude spamätávať ešte dlho
Veronika Sádovská

Metropolu východnej časti Maďarska zasiahli po sebe až dve silné búrky, ktoré priniesli krúpy, povodeň aj silný vietor. Mesto sa bude z dnešného popoludnia ešte dlho spamätávať.

Toto sa tak často nevidí. Počas jedného sobotného popoludnia zasiahli Debrecín dve supercelárne búrky. Krúpy vo veľkosti vlašských orechov, blesková povodeň a silný vietor spôsobili v meste chaos.

Po supercele, ktorá dorazila v skorých popoludňajších hodinách s krúpami veľkosti vlašského orecha a lejakmi, by si len málokto v Debrecíne stavil, že o pár hodín príde takmer navlas rovnaká búrka. Mestom sa prehnala veterná smršť, prívalové dažde a krúpy až dvakrát po sebe.

 
 

Vietor prevracal vonkajší nábytok

Silný vietor spôsobil škody. Lámal stromy a prevracal aj ťažší záhradný nábytok či drevené sedenia. Obyvatelia dúfajú, že to, čo sa dnes v Debrecíne udialo sa tak skoro nezopakuje,

Druhá supercela, ktorá sa dostala do Debrecínu, vznikla niekde okolo línie Dunaja a prešla cez Veľkú nížinu, aby sa dostala do metropoly východuej časti Maďarska.

Po tom, ako zasiahla toto mesto začala slabnúť a postupne sa rozpadať.

Slabý dážď po tejto búrke už opustil krajinu a presunul sa nad Ukrajinu.

 

Búrky ešte neutíchajú

Ani v podvečerných hodinách stále nie je koniec. Búrky neutíchajú a ďalšie sa ženú východným, stredným aj západným Slovenskom.

Dve silné búrky sú v okolí Košíc, jedna postupuje Košickou kotlinou smerom na sever, ďalšia je v južnej časti Košíc.

Búrlivo je aj na juhu stredného a západného Slovenska. Tieto búrky k nám postúpili od našich južných susedov a búrková činnosť zatiaľ neutícha. Ak máte akékoľvek informácie a fotografie z postihnutých oblastí, môžete nám ich posielať na náš web, do facebookovej skupiny alebo na WhatsApp.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd