Dunaj vo Viedni kulminuje. Je na úrovni 30-ročnej povodne

Veronika Sádovská

Zrážky aj u našich západných susedov ustávajú a Dunaj v týchto chvíľach kulminuje. Jeho hladina je na úrovni 30-ročnej vody a táto vlna pomaly dorazí aj k nám.

Rozsiahle povodne, ktoré sužujú strednú Európu nemajú obdobu. Na Slovensku stále stúpa aj hladina Dunaja, ktorý vo Viedni už kulminuje. Postupne sa táto vlna dostane aj k nám.

Dunaj je len niekoľko desiatok kilometrov od našich hraníc na svojej najvyššej úrovni podľa predpokladov meteorológov. Dosahuje výšku 30-ročnej vody.

 

Dunaj vo Viedni kulminuje

Vo Viedni by mala hladina postupne začať klesať, čo ale neplatí pre naše územie. V hlavnom meste už teraz dosahuje výšku 2.SPA a svoju najvyššiu hladinu dosiahne až zajtra.

Kartami zamiešajú ešte zrážky, ktoré prídu počas noci a znova budú prechádzať od severovýchodu Slovenska až na západ. Najviac by však malo napadnúť na východe, no hladiny Dunaja a Moravy budú stále dosť vysoké.

 

Obyvateľov spod Devína evakuovali

Polícia Slovenskej republiky na sociálnej sieti pridala video evakuácie obyvateľov Mlynskej ulice v Devínskej Novej Vsi, kde spôsobuje problémy Morava.

Hoci zrážky ustávajú, situácia stále ostáva kritická na viacerých miestach Česka, Poľska aj Slovenska. Voda bude v zaplavených územiach klesať len pomaly.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd