Dunaj v Bratislave zaplavuje. Voda zatopila už aj ministerstvo športu a cestovného ruchu

Veronika Sádovská

Dunaj v Bratislave neustále stúpa a zaplavil už aj Ministerstvo športu a cestovného ruchu. Jeho hladina bude v nasledujúcich hodinách ešte rásť.

Aktuálna poveternostná situácia je stále veľmi kritická, v našej oblasti sa vyskytujú zrážky, ktoré dvíhajú vodné toky a situáciu neustále komplikujú. Či už ide o plošné zrážky hlavne na Záhorí alebo o zrážky za našimi hranicami, odkiaľ pritekajú dve veľké rieky Morava a Dunaj.

Povodňový stav na našom území a v Bratislave bude pretrvávať aj naďalej, Dunaj stúpa a zaplavuje ďalšie územia ako napríklad budovu Ministerstva športu a cestovného ruchu, ktoré sídli na atraktívnej adrese.

 

Zaplavená atraktívna budova

Budova ministerstva sa môže pochváliť svojou lukratívnou polohou blízko Dunaja, avšak v aktuálnej situácii to výhra nie je. Dunaj už dosahuje výšku cez 9 metrov a v najbližších hodinách bude ešte stúpať, čím ohrozí budovy v tesnej blízkosti brehu, ku ktorým patrí aj toto ministerstvo.

foto: iMeteo.sk
foto: iMeteo.sk

Voda zaplavuje suterén a stúpa v budove vyššie. Dunaj by mal ešte do večera stúpnuť o ďalších 30 až 40 centimetrov, no je možné, že to bude ešte o niečo viac. Vo Viedni dnes dosiahol 100-ročnú povodeň.

 

Problémy robí aj Morava

To, ako bude v nasledujúcich hodinách situácia v meste vyzerať, závisí aj od Moravy, ktorá v Devínskej Novej Vsi stále stúpa a takisto ešte len bude kulminovať. To, čo sa udeje, ak sa stretnú pod Devínom tieto dve povodňové vlny, ovplyvní aj dianie v centre mesta.

Na Záhorí už zrážky budú pomaly doznievať, ale stále nové sa tvoria na strednom Slovensku a v Košickom kraji, hoci sú už skôr lokálne. Upršaný charakter počasia bude dnes prevládať ešte počas celého dňa.

Aktuálnu situáciu na Slovensku aj v okolitých krajinách pre vás aj počas dnešného dňa neustále monitorujeme. Všetky aktuálne informácie nájdete v našom online prenose a polohu zrážok môžete sledovať na našom iRadare.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd