Dunaj v Bratislave práve kulminuje na úrovni zhruba 4-ročnej povodne

Peter Minárik

Dunaj na Slovensku začína v prvých staniciach kulminovať. Kulminácia bola zaznamenaná v úseku od Hainburgu po Devín. V týchto chvíľach Dunaj kulminuje aj v Bratislave.

Bratislava má to najhoršie za sebou. Dunaj sa od 13:00 pohybuje nad úrovňou 750 cm, čo je 2. stupeň povodňovej aktivity. Aktuálne však začína klesať.

Dunaj kulminuje

V rakúskom Hainburgu, kúsok od našich hraníc začal Dunaj klesať o 19:00. Následne bol pokles zaznamenaný pod Devínom, kde začal Dunaj klesať o 23:00.

Vodomerná stanica rakúskych hydrológov, neďaleko Wolfsthalu zaznamenala pokles presne o polnoci a aktuálne začína Dunaj klesať aj v Bratislave.

Maximálna výška Dunaja v Bratislave dosiahla 765 cm a Dunaj v Bratislave kulminoval tesne pod úrovňou 4-ročného prietoku. 

 

Na úrovni okolo 2. povodňového stupňa by sa mal Dunaj pohybovať aj v priebehu rána a následne by počas dňa mal klesnúť na 1. povodňový stupeň.

Pokles Dunaja však bude veľmi pomalý a pod hranicu povodňových stupňov sa Dunaj dostane až počas víkendu.

Zatiaľ čo Dunaj v Bratislave už kulminoval, tak na dolných úsekoch treba stále rátať s výrazným vzostupom.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
16 °C / 5 °C
Viera
Zajtra
Prehánky
15 °C / 3 °C
Natália
Pondelok
Skoro jasno
17 °C / 3 °C
Eliška
Utorok
Skoro jasno
21 °C / 4 °C
Brigita
Streda
Dážď
19 °C / 4 °C
Dionýz
Štvrtok
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Slavomíra
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd