AKTUALIZOVANÉ: Dunaj pod Devínom dosiahol dvojročnú povodeň

AKTUALIZOVANÉ: Dunaj pod Devínom dosiahol dvojročnú povodeň
Ema Bazhaykin

Ranné hodiny so sebou priniesli kulmináciu Dunaja pod Devínom, čím sa na tomto mieste dosiahla dvojročnú povodeň. Najvyššia hladina rieky sa o pár hodín očakáva aj v Bratislave.

Dunaj v okolí Bratislavy sa neustále dvíha. Dnes ráno kulminuje jeho hladina pod Devínom a v najbližších hodinách očakávame kulmináciu aj v Bratislave.

Hladina Dunaja pod Devínom prekročila 1. povodňový stupeň ešte počas predošlej noci, pričom hladina rieky až do dnešného rána ďalej rástla. 

Dunaj pod Devínom vystúpil po 7:00h na úroveň 686 cm, čím dosiahla dvojročnú povodeň. Na stanici Devín - Lom dosiahla hladina ešte vyššie hodnoty, a to k 7:45 h to bolo 727 cm.

 

Kulminácia v Bratislave sa očakáva v najbližších hodinách

V Bratislave Dunaj taktiež stále rastie. Prvý povodňový stupeň prekročil ešte počas minulej noci. Aktuálne sa k 7:45 h pohybuje na úrovni 740 cm.

Kulminovať bude Dunaj v Bratislave v dopoludňajších hodinách, a to medzi 9.00 až 11.00 hod. 

Hladina rieky by nemala rásť ani v nasledujúcich dňoch. Predpovede avizujú prevažne stabilné počasie. Aktuálne je nad celým Nemeckom a nad väčšinou Rakúska jasná obloha.

 

AKTUALIZOVANÉ O 9.15 H: Modelová predpoveď sa zmenila a hladina Dunaja po krátkej  rannej kulminácii znova mierne stúpa. Viac sa dočítate v tomto aktuálnom článku.  

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 10 °C
Patrik
Zajtra
Skoro jasno, búrky
34 °C / 13 °C
Oliver
Pondelok
Prehánky, búrky
31 °C / 11 °C
Ivan
Utorok
Jasno
32 °C / 15 °C
Lujza
Streda
Skoro jasno, búrky
34 °C / 11 °C
Amália
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
34 °C / 15 °C
Milota
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd