Dramatická situácia v Česku. Práve evakuujú jednu celú obec

Veronika Sádovská

Situácia v Česku sa v tejto obci výrazne zdramatizovala a práve tam evakuujú celú obec. V noci očakávajú veľkú prívalovú vlnu.

Dramatická situácia je aktuálne v obci Troubka, kde sa výrazne zvýšila hladina rieka Bečva. Starosta nariadil evakuáciu úplne celej obce. Tá prebieha práve v týchto minútach.

„Z rozhodnutia starostu obce, ako predsedu povodňovej komisie bola vyhlásená evakuácia obyvateľstva z dôvodu extrémneho ohrozenia, kedy došlo k dramatickému zvýšeniu hladiny na Bečve v Tepliciach a voda má doraziť do Rúr v pondelok 16. 9. cca o 1 hodine ráno,“ píše sa na stránke obce.

 

Evakuujú celú obec

Evakuácia sa týka všetkých obyvateľov obce Troubky. Evakuácia prebieha práve teraz, od 17. hodiny a evakuačným miestom je parkovisko pri futbalovom ihrisku. Upozornili, že si majú so sebou vziať evakuačnú batožinu.

Táto batožina by mala obsahovať hlavne osobné doklady, peniaze, lieky a pitnú vodu. Evakuovaní obyvatelia si musia sami zaistiť majetok a domáce zvieratá. Môžu sa evkauovať aj sami, ale majú nechať viditeľný odkaz na dverách, prípadne za oknom.

 

Dramatická situácia v Česku

Po dažďoch hrozia v Krkonošiach aj rozsiahle zosuvy pôdy. Doterajšie zosuvy pôdy a popadané stromy uzavreli turistické cesty do niektorých údolí .

Moravskosliezsky kraj spoločne s hasičmi vypraví konvoj s pomocou pre Krnov, ktorý je odrezaný od okolitého sveta. Povezie potraviny aj pitnú vodu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd