Dobré správy: Dunaj už v Bratislave klesá. Ďalšia povodeň sa neočakáva

Dobré správy: Dunaj už v Bratislave klesá. Ďalšia povodeň sa neočakáva
Veronika Salayová

Situácia na Dunaji bola pár dní veľmi napätá. Aktuálne však už hladina rieky Dunaj pomalým tempom klesá. Ďalší nárast sa neočakáva, čo sú dobré správy najmä pre Bratislavčanov, ktorí si môžu vydýchnuť.  

Dunaj na Slovensku začal vo večerných hodinách na prvých staniciach kulminovať, pričom kulminácia bola zaznamenaná v úseku od Hainburgu po Devín.

Okolo polnoci Dunaj kulminoval aj v Bratislave a aktuálne jeho hladina pomalým tempom klesá. 

Dunaj ráno o 9.00 hod. naďalej dosahuje 2. povodňový stupeň, no v poobedných až večerných hodinách by mal klesnúť na 1.SPA.

 

Dunaj na Slovensku už klesá

Podobná situácia je aj na Devíne, kde taktiež hladina rieky pomaly klesá a aj rieka Morava v Devínskej Novej Vsi už opadáva. Predobedom by mala z 2. SPA klesnúť na 1. SPA. 

Maximálna výška Dunaja v Bratislave dosiahla 766 cm a Dunaj v Bratislave kulminoval tesne pod úrovňou 4-ročného prietoku. 

Bratislavčana si tak môžu vydýchnuť a Dunaj sa do konca týždňa dostane do normálu. Víkendové prechádzky po nábreží Dunaja už budú už na väčšine miest možné. 

Treba však pripomenúť, že pokles Dunaja však bude veľmi pomalý a pod hranicu povodňových stupňov sa Dunaj dostane až počas víkendu.

 

Zatiaľ čo Dunaj v Bratislave už kulminoval, tak na dolných úsekoch treba ešte stále rátať s výrazným vzostupom.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 10 °C
Patrik
Zajtra
Skoro jasno, búrky
34 °C / 13 °C
Oliver
Pondelok
Prehánky, búrky
31 °C / 11 °C
Ivan
Utorok
Jasno
32 °C / 15 °C
Lujza
Streda
Skoro jasno, búrky
34 °C / 11 °C
Amália
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
34 °C / 15 °C
Milota
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd