Dobrá správa! Slovenské kúpaliská predlžujú letnú sezónu. Pri bazéne sa okúpete aj v septembri

Dobrá správa! Slovenské kúpaliská predlžujú letnú sezónu. Pri bazéne sa okúpete aj v septembri
Ema Bazhaykin

Slovensko zažíva na začiatku školského roka nevídané horúčavy, na čo zareagovali aj mnohé slovenské kúpaliská. Keďže domácich úloh v prvý týždeň veľa nebýva, zoberte svojho školáka z rozhorúčenej lavice priamo do bazéna!

Aj keď je školský rok v plnom prúde, september nám zatiaľ vytúžené ochladenie nepriniesol a horúce počasie stále láka skôr k vode, než do školských lavíc. Včerajšok bol dokonca najteplejším jesenným dňom na západnom Slovensku.

Maximálne teploty včera presahovali +35 °C a v najbližších dňoch sa síce mierne ochladí, teploty však budú klesať veľmi postupne o 2 až 3 stupne. Nadpriemerne vysoké sú aj nočné teploty.

Aj keď sa môže zdať, že zažívame nevídané horúčavy, absolútny rekord včera pokorený nebol a najteplejším dňom jesene v histórii ostáva 1. september 2015, kedy namerali v Michalovciach +36,4 °C.

 

Kúpaliská predlžujú sezónu

Vysoké teploty sú už naozaj neznesiteľné, máme však pre vás aj dobrú správu. Mnohé slovenské kúpaliská sa rozhodli reagovať na pretrvávajúcu vlnu horúčav predĺžením sezóny. Užite si teda do sýtosti slnečné lúče predtým, než nastúpi obdobie dažďov, chladu a ubúdajúceho denného svetla.

V našom hlavnom meste zostáva otvorených hneď niekoľko kúpalísk. Bratislavské kúpaliská, ktoré spadajú pod Správu telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ), zostávajú otvorené minimálne do 8. septembra.

Nie je však vylúčené, že letná sezóna sa ešte predĺži. Informuje o tom bratislavská mestská organizácia na sociálnej sieti.

Kúpaliská sú otvorené od 10:00 h do 19:00 h, cez víkend od 9:00 h. Kúpalisko Zlaté piesky je otvorené denne od 9:00 h.

„Počasie môže rozhodnúť o ďalšom predĺžení sezóny,“ konštatuje STaRZ.

 

Mestská organizácia spravuje kúpaliská Rosnička v Dúbravke, Lamač, Tehelné pole v Novom Meste, Delfín v Ružinove, kúpaliská Rača, Krasňany v Rači a prírodné kúpalisko v Areáli zdravia Zlaté piesky v Ružinove. Túto letnú sezónu pribudlo aj kúpalisko Mičurín v Starom Meste.

Pre Bratislavu je na tieto dni vydaná výstraha pred vysokými teplotami. Pre stredu (4. 9.) platia predbežne výstrahy druhého stupňa, pre štvrtok (5. 9.) výstrahy prvého stupňa. Aj keď dnes už bude chladnejšie, než včera, teploty môžu stále atakovať +35 °C, zajtra už len +33 °C.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Zajtra
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Piatok
Jasno
17 °C / 2 °C
Denis Denisa
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd