Do Nemecka mieri studený front. Hrozia lejaky a búrky. Čo čaká Slovensko?

Do Nemecka mieri studený front. Hrozia lejaky a búrky. Čo čaká Slovensko?
Veronika Salayová

Do Nemecka dnes dorazí studený front, ktorý prinesie veľa zrážok, ale aj silnejšie búrky. Tie očakávajú Nemci už dnes popoludní. Studený front následne zamieri k Česku a Slovensku. 

Nemecko sa pripravuje na veľkú zmenu počasia. Po pokojných slnečných dňom vtrhne do krajiny studený front, ktorý prinesie ochladenie, výdatné zrážky a aj búrky. 

Dnes od neskorého popoludnia sa na juhozápade vyskytnú dlhotrvajúce zrážky. Od Allgäu na východ od Bádenska-Württemberska bude aj búrlivo, ojedinele budú búrky aj intenzívne.

Večer sa dažďová oblasť a búrky rozšíria ďalej na sever a východ. Lokálne hrozia bleskové povodne, keďže naprší veľké množstvo zrážok  v krátkom časovom úseku.

 

Zrážky postúpia nad Česko

Tento komplex búrok sa bude dnes večer transformovať do výraznejšieho dažďového poľa, ktorý začne v nočných hodinách postupovať cez Rakúsko a Česko smerom nad naše územie.

Zajtra ráno začne studený front od juhozápadu ovplyvňovať počasie aj na našom území. Pripravte sa na vlnu výrazného dažďa, ktorý sa postupne presunie naprieč celým našim územím. 

Prvé výraznejšie zrážky na západné Slovensko dorazia okolo poludnia a následne sa rozprší na celom našom území. Vo večerných hodinách bude pršať aj na východe, pričom od západu budú zrážky postupne ustávať. 

 

Od zrážok si však neoddýchneme ani v stredu. Viac o vývoji počasia na nasledujúce dni nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
26 °C / 6 °C
Zdenka
Zajtra
Občasný dážď
25 °C / 7 °C
Ľuboš
Streda
Skoro jasno, búrky
24 °C / 10 °C
Vladislav
Štvrtok
Prehánky
23 °C / 8 °C
Edita
Piatok
Prehánky
20 °C / 6 °C
Cyprián
Sobota
Dážď
18 °C / 3 °C
Václav
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd