Dnešok prinesie oteplenie, dlho sa však tešiť nebudeme

Ema Bazhaykin

Príliv teplého vzduchu do našej oblasti nám dnes prinesie príjemnejšie teploty, ktoré však dlho nezotrvajú. Okrem toho sa dnes pripravte aj na silný vietor.

Cez Európu postupuje hlboká tlaková níž, ktorej stred sa presúva z Francúzska cez Nemecko a k nám od juhozápadu prúdi teplý a vlhký vzduch.

Vďaka tomu si dnes môžeme užiť chvíľkové oteplenie. Teploty u nás dnes miestami vystúpia aj nad +20 °C. V Maďarsku dokonca očakávajú letné počasie a teploty, ktoré by mohli presiahnuť + 25 °C.

Takéto príjemné počasie však u nás dlho nezotrvá, preto by ste si dnešný deň podľa možností mali čo najviac užiť na čerstvom vzduchu a slniečku, ktoré sem-tam vykukne spoza oblakov.

 

Aké nás dnes čaká počasie?

Teploty sa dnes budú pohybovať od +17 až +23 °C, čo sú pre toto obdobie nadpriemerné hodnoty. Na Orave, Liptove, Spiši, Horehroní a Záhorí miestami okolo +17 °C.

Očakávané teploty k 13:00 h, 10. október
Očakávané teploty k 13:00 h, 10. október, zdroj: iMeteo

Vyskytovať sa bude miestami zmenšená oblačnosť a popoludní ojedinelý dážď alebo mrholenie, najmä v západnej polovici krajiny.

Príjemné teploty nám dnes bude znepríjemňovať silný vietor – pozostatok ex-hurikánu Kirk, ktorý našťastie nenarobí toľko škody ako včera na juhozápade Európy. 

Fúkať bude spočiatku prevažne juhozápadný vietor rýchlosťou 10 až 35 km/h, v nárazoch miestami až okolo 55 km/h, popoludní však bude slabnúť. Vo vysokých polohách sa očakáva búrlivý vietor až víchrica, dnes preto hory radšej obchádzajte.

 

Zajtra sa počasie opäť zhorší

Z oteplenia sa dlho tešiť nebudeme, keďže už dnes popoludní začne cez naše územie postupovať studený front a od severozápadu zatekať veľmi studený vzduch.

Už v piatok teploty poklesnú na +11 až +17 °C a ochladzovať sa bude aj v nasledujúcich dňoch. Naším územím bude postupovať studený front a bude prevažne zamračené. Až okolo polnoci sa začne od západu vyjasňovať a sobota tak prinesie slnečnejšie, aj keď chladné počasie. 

Viac o vývoji počasia pre jednotlivé regióny sa dozviete v našej predpovedi>>>

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
22 °C / 7 °C
Slavomíra
Zajtra
Prehánky
17 °C / 5 °C
Valentína
Sobota
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Maximilián
Nedeľa
Skoro jasno
14 °C / 2 °C
Koloman
Pondelok
Skoro jasno
13 °C / 1 °C
Boris
Utorok
Jasno
12 °C / -2 °C
Terézia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd