Dnes to bude EXTRÉM, aký ešte nebol. Teploty vyletia dokonca nad +40 °C

Dnes to bude EXTRÉM, aký ešte nebol. Teploty vyletia dokonca nad +40 °C
Peter Minárik

Dnešný deň by z celého tohto týždňa mal byť najteplejší a podľa predpovedí teploty vyletia až nad hranicu +40 °C. Takéto mimoriadne vysoké teploty dokonca budú počas dnešného dňa lámať aj historické rekordy. 

Naša oblasť zažíva ďalšiu vlnu mimoriadne horúceho počasia, no dnes to bude skutočne extrémne. Teploty sa síce už počas minulého týždňa dostali nad hranicu +40 °C, no dnes je predpoklad toho, že bude ešte teplejšie. Toto sa totiž tak často nestáva.

Extrémne teploty zovrú Európu

Nad našu oblasť zateká mimoriadne teplý vzduch. Okrem toho, že je tento vzduch teplý, tak je aj vlhký, čo opäť pocítime na dusnom počasí. Oblečenie sa dnes na nás začne opäť lepiť.

Na našom území sa dnes na viacerých miestach očakávajú teploty nad hranicou +30 °C, pričom v južných okresoch nášho územia sa teploty dokonca dostanú nad +35 °C.

dnešné teploty sa na Slovensku dostanú aj nad +35 °C
dnešné teploty sa na Slovensku dostanú aj nad +35 °C
 

Vysoké teploty tak zasiahnu dnes opäť aj naše územie, no to čo budú zažívať pár kilometrov od našich hraníc nemá obdobu.

Už v Maďarsku sa očakáva nad +40 °C

V porovnaní s našimi južnými susedmi na tom dnes budeme ešte pomerne príjemne. Pár kilometrov od našich hraníc totiž dnes na východe Maďarska s najvyššou pravdepodobnosťou vystúpia teploty až nad +40 °C.

očakávané maximálne teploty v Maďarsku
očakávané maximálne teploty v Maďarsku, zdroj: kachelmanwetter

Minulý týždeň tu pritom namerali teplotu +40,6 °C a je vysoký predpoklad toho, že dnes bude táto teplota opäť prekonaná.

 

Mimoriadne vysoké teploty však dnes nezasiahnu len Maďarsko. Teplo bude aj v chorvátskom vnútrozemí. V typicky najteplejšej oblasti, neďaleko známeho bosnianskeho mesta Mostar môžu dnešné teploty taktiež atakovať hranicu +40 °C.

očakávané teploty na Balkáne
očakávané teploty na Balkáne

Vlna horúčav však zasiahne aj Grécko a teploty cez +40 °C sa dostanú aj v Španielsku, v Portugalsku, či na Sicílii.

Dnešný deň teda bude veľmi extrémne a pravdepodobne budeme informovať o pokorení historických teplotných rekordov. Dnes to teda bude extrémne.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
19 °C / 4 °C
Ľudomila
Zajtra
Prehánky
23 °C / 6 °C
Olympia
Streda
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Eugénia
Štvrtok
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
23 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Skoro jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd