Dnes si užite krásny deň. Potom príde zmena

Dnes si užite krásny deň. Potom príde zmena
Ema Bazhaykin

Dnes nás čaká ideálne počasie, všetky povinnosti si preto odložte na neskôr a stredu si poriadne užite. Po nej nás totiž počasie nepoteší.

Po pokojnom utorku nás aj dnes čaká počasie, ktoré bude doslova ideálne. Poriadne si dnešok užite a všetky povinnosti si radšej nechajte na štvrtok, počas ktorého sa počasie citeľne zhorší.

Nad našou oblasťou sa dnes bude nachádzať nevýrazné tlakové pole. Súčasne k nám začne od juhozápadu až západu prúdiť teplý vzduch, výsledkom čoho dnes budeme mať pokojné a príjemné počasie.

Aké počasie nás dnes čaká?

Dnes budeme mať jasno až polojasno, miestami prechodne až oblačno.

Najvyššia denná teplota dnes dosiahne  +27 °C až +32 °C, na severe a Horehroní väčšinou okolo +25 °C. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov nad morom sa bude pohybovať okolo +17 °C.

 

Fúkať bude slabý, prechodne miestami južný až juhozápadný vietor rýchlosťou do 6 m/s (20 km/h). Zrážky ani búrky dnes neočakávame.

Vo štvrtok sa počasie zhorši

Studený front začne už dnes ovplyvňovať počasie v strednej Európe. Pomerne výrazné búrky sa dnes očakávajú v Nemecku, v Českej republike a aj v Rakúsku.

Celý tento front spolu s búrkovou vlnou sa bude presúvať smerom nad naše územie, počasie u nás sa však zhorší až zajtra.

Studený front prinesie vo štvrtok na Slovensko vlnu búrok, ktoré budú sprevádzané najmä zosilnením zrážok, no ojedinele sa môže vyskytnúť aj silnejší nárazový vietor.

Piatok však prinesie opäť šnúru stabilného a letného počasia. Cez naše územie sa začne presúvať tlaková výš, vďaka ktorej sa v piatok a sobotu môžeme tešiť na príjemné teplé počasie.

 

Vlnu horúčav prinesie až nedeľa, kedy teploty v prvých lokalitách nášho územia prekročia hranicu +35 °C. Viac o vývoji a blížiacom sa extrémnom počasí sa dočítate TU >>>

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Zajtra
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Streda
Občasný dážď
20 °C / 10 °C
Vladislav
Štvrtok
Dážď
22 °C / 7 °C
Edita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd