Dnes sa za frontom mierne ochladí, no bude slnečno. Ďalšie dni čakajte opäť horúčavy

Dnes sa za frontom mierne ochladí, no bude slnečno. Ďalšie dni čakajte opäť horúčavy
Veronika Salayová

Počas nedele prešiel naším územím studený front, za ktorým sa včera popoludní ochladilo. V tomto chladnejšom móde pokračujeme aj dnes. Dobrou správou je aj to, že dnes si dáme od nepriaznivého počasia pohov. 

Nedeľa priniesla na naše územie počasie, ktoré bolo iné na severe a iné na juhu. Práve nad severnou časťou Slovenska sa prechod studeného frontu prejavil najvýraznejšie.

Ráno bolo ešte na severozápade búrlivo, neskôr postupujúci front priniesol zosilnený vietor a ochladenie. Práve toto ochladenie pocítime aj na dnešných teplotách. 

Tento týždeň budeme štartovať príjemným letným, no nie príliš horúcim počasím. Bude prevažne jasno a slnečno a teploty sa nad hranicu +30 °C dnes nevyšplhajú.

 


Dnes sa teda neznesiteľných horúčav báť nemusíme a máme tak pred sebou pekný júlový deň, ktorý nám dokonca nepokazia ani zrážky či búrky. 

Ďalšie dni budú teploty opäť stúpať

Za studeným frontom k nám bude v chladnejšom a suchšom vzduchu zasahovať od severozápadu tlaková výš. Tá sa však v ďalších dňoch postará a postupný nárast teplôt. 

Teploty budú v nasledujúcich dňoch znova presahovať tropickú hranicu a prílev horúceho vzduch by mal na našom území vrcholiť počas štvrtkového dňa. Teploty tak budú stúpať až k +35 °C a nás čaká ďalšia vlna horúčav. 

 

Dnešok bude ideálny pre všetkých tých, ktorí preferujú príjemnejšie letné teploty, a tí, čo majú radi poriadne horúčavy, si opäť prídu na svoje ďalšie dni. Viac o vývoji teplôt na celý týždeň nájdete TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
19 °C / 3 °C
Eliška
Zajtra
Jasno
24 °C / 5 °C
Brigita
Streda
Prehánky
20 °C / 6 °C
Dionýz
Štvrtok
Polooblačno
22 °C / 7 °C
Slavomíra
Piatok
Občasný dážď
19 °C / 6 °C
Valentína
Sobota
Prehánky
15 °C / 5 °C
Maximilián
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd