Dnes sa potešíte. Čaká nás veľmi teplý deň

Dnes sa potešíte. Čaká nás veľmi teplý deň
Dominik Cenkner

Pred nami je ďalší októbrový deň, ktorý síce veľa slnka neprinesie, ale aj tak sa potešíte. Bude totiž veľmi teplo.

Po nádhernej noci z pondelka na utorok, počas ktorej sme na Slovensku mohli pozorovať polárnu žiaru, a to dokonca aj voľným okom, sa prebúdzame do hmlistého rána. Dnešok veľa slnka neprinesie, ale aj napriek tomu bude počasie príjemné.

Postará sa o to predná strana rozsiahlej oblasti nízkeho tlaku vzduchu nad západnou Európou a priľahlým Atlantikom. Práve po nej bude do strednej Európy od juhu až juhozápadu prúdiť teplý a vlhší vzduch.

Prevládať tak bude oblačná až zamračená obloha. Najmä zrána bude hmlisto a mrholiť. Ojedinele, popoludní, sa najmä na severe a juhozápade bude oblačnosť zmenšovať.

 

Výdatnejšie zrážky sa na dnes neočakávajú. Pri mrholení spadne len do jedného milimetra zrážok.

Denná teplota a vietor

Maximálna denná teplota dnes vystúpi v rozmedzí od +17 °C do +23 °C. Tam, kde nízka oblačnosť zotrvá dlhšie, bude pochopiteľne chladnejšie, a to +11 °C až +17 °C.

Fúkať dnes bude prevažne  juhovýchodný vietor s rýchlosťou 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), na západe a severe miestami okolo 11 m/s (40 km/h) a tam v nárazoch ojedinele okolo 17 m/s (60 km/h).

Pozor si dajte pred vetrom na horách. Nad pásmom lesa sa očakáva búrlivý vietor až víchrica.

Najteplejší deň v mesiaci

Ako sme vás informovali v tomto článku, dnešok, teda utorok 8. október, bude podľa všetkého najteplejším dňom tohto mesiaca.

 

Podobne teplo bude aj v ďalších dňoch tohto týždňa. Výraznejší prepad teplôt nás čaká až počas víkendu. Vývoj počasia až na mesiac dopredu nájdete >>>TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 5 °C
Brigita
Zajtra
Prehánky
20 °C / 6 °C
Dionýz
Štvrtok
Polooblačno
22 °C / 7 °C
Slavomíra
Piatok
Občasný dážď
19 °C / 6 °C
Valentína
Sobota
Prehánky
15 °C / 5 °C
Maximilián
Nedeľa
Zamračené
15 °C / 2 °C
Koloman
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd