Dnes sa niekde ochladí, inde však bude ešte teplejšie, a to až +38 °C. Hrozia opäť aj búrky

Dnes sa niekde ochladí, inde však bude ešte teplejšie, a to až +38 °C. Hrozia opäť aj búrky
Peter Minárik

Včerajší deň priniesol na naše územie vlnu veľmi nebezpečného počasia. Intenzívne búrky, ktoré sa prehnali severozápadným Slovenskom, zanechali za sebou spúšť od Bratislavy až po Oravu. Dnes nás však čaká veľmi podobné počasie. Bude veľmi teplo a postupne aj búrlivo.

Počasie nad našou oblasťou ovplyvňuje vlniaci sa studený front, pred ktorým do našej oblasti prúdi od juhozápadu veľmi teplý a vlhký vzduch. Táto vzduchová hmota sa stáva labilnou a vysoko-energetickou.

Dnes by sa mala opakovať situácia z uplynulých dní. Najskôr bude veľmi teplo a dusno a popoludní a večer hrozia na našom území búrky.

Bude ešte teplejšie a to až do +38 °C

V priebehu dnešného dňa teplé počasie, ktoré zažívame na našom území, už niekoľko dní vygraduje. Tak teplo ako v uplynulých dňoch však už nebude všade. Dnešné maximálne teploty sa budú na našom území pohybovať od +27 až do +34 °C. Severozápadná polovica Slovenska sa už dostane do chladnejšieho vzduchu, no v juhovýchodnej polovici krajiny bude ešte horúco.

Maximá sa dostanú vysoko nad hranicu +30 °C, pričom vo Východoslovenskej nížine by sa mohli teploty dostať až na neuveriteľných +38 °C.

dnešné očakávané teploty
dnešné očakávané teploty
 

Dnešné teploty tak budú atakovať tohtoročné maximá, no popoludní si treba dať opäť pozor. Na našom území totiž hrozí ďalšia vlna búrok.

Pozor na búrlivý večer

Prvé búrky by podobne ako v uplynulých dňoch mali na našom území vznikať počas popoludnia. Iniciovať sa budú predovšetkým v oblasti hôr.

V druhej časti popoludnia a podvečer by malo nad stredným Slovenskom dochádzať k výraznej tvorbe búrok, ktoré by mali neskoršie vytvoriť búrkový systém, ktorý vo večerných hodinách postúpi smerom k východu.

 

Aj dnes nás teda čaká najskôr horúci deň, po ktorom prídu búrky. Dnes však tie najnebezpečnejšie búrky hrozia vo východnej polovici Slovenska, no vylúčené nie sú ani na západe.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
19 °C / 4 °C
Ľudomila
Zajtra
Oblačno
22 °C / 6 °C
Olympia
Streda
Skoro jasno, búrky
24 °C / 5 °C
Eugénia
Štvrtok
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
23 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Skoro jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd