Dnes ráno je pod vodou Marianka, Holíč aj Radošovce. Pozrite si tú spúšť na FOTO

Zuzana Macháčová

Počas noci zo soboty na nedeľu doslova lialo ako z krhly. Pod vodou sa ocitlo mnoho ulíc aj aj domov v známom pútnickom meste Marianka, ale aj v Holíči. Silný lejak tak po sebe zanechal nemalé škody.

Počas sobotňajšej noci to v mnohých obciach a mestách vyzerá ako po poriadnej spúšti. Zrážky boli počas noci tak intenzívne, že zaplavovali ulice, ale aj rodinné domy. 

V okrese Skalica sa mesto Holíč a obec Radošovce ocitli pod vodou. V Obci Radošovce v nedeľu ráno masy dažďovej vody a vody z vyliatych potokov zaplavili doteraz najmenej 50 domov.

zdroj: Peter Greň
zdroj: Peter Greň

 

 


Mimoriadna situácia v okrese Skalica

Zo zaplavených domov intenzívne odčerpávajú vodu desiatky členov dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) obce. „Zasiahnuté sú domy najmä v spodnej časti obce. Počet zaplavených domov bude stúpať. Voda intenzívne steká po uliciach," povedal predseda DHZ Radošovce Martin Daniška.

Voda steká aj zo susedného, vyššie položeného Koválovca, ktorý sa nachádza tri kilometre od Radošoviec. Rovnako v Koválovci, najmenšej obci na Záhorí, od rána hasiči intenzívne odčerpávajú vodu zo zaplavených domov a pivníc. V tejto lokalite naďalej intenzívne prší. 

zdroj: Petra Jozef Flajžík
zdroj: Petra Jozef Flajžík

Zaplavené domy, kde odčerpávajú vodu sú aj v meste Holíč, ktoré sa tiež nachádza v okrese Skalica, kde je vyhlásená aj mimoriadna situácia.

Z koryta sa vylial Zlatnícky potok

Na Záhradnej ulici v Skalici sa vylial z koryta Zlatnícky potok. Potrebné je okamžité preparkovanie áut na dopravné ihrisko. Mesto Skalica o tom informovalo na sociálnej sieti.

 

„Záchranné zložky sú už na ceste a v najbližších chvíľach budú odstraňovať nánosy, aby sa tok opäť uvoľnil," podotklo mesto. Cesta do Zlatníckej doliny je zaplavená a až do odvolania kompletne uzavretá. Chatári ani návštevníci sa nesmú po tejto komunikácii premiestňovať," upozornila samospráva.

Zaplavená je aj obec Marianka

Po daždivej noci sa ocitlo aj známe pútnické mesto Marianka, kde podľa nášho čitateľa taktiež zaplavuje ulice. Voda sa, žiaľ, dostala aj do domov. Obyvatelia obce, ktorí bývajú v nízko položenej časti obce, si vytvorili koryto, cez ktoré im voda odtekala okolo domu a ďalej na záhrady. 

zdroj: Peter Kostovský
zdroj: Peter Kostovský

Čitateľ Peter dodal: „Aj keby hneď prestalo pršať, voda zhora z lúky bude cez nás odtekať ešte nejaký čas. Aj napriek nervom panuje celkom príjemná nálada. Varí sa čaj na litre a jednohubky na doplnenie energie."

Slovensko čakajú povodne. Chráňte preto seba aj svoj majetok pred extrémami počasia. Vyplňte nezáväzný formulár a posúdime, či je vaše poistenie správne a vhodne nastavené. (reklama)

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd