Dnes chladno a veterno. Zajtra zasa teplo s búrkami

Dnes chladno a veterno. Zajtra zasa teplo s búrkami
Peter Minárik

Slovensko čaká nepriaznivý letný víkend. Dnešný deň prinesie pomerne chladné a veterné počasie, pričom na severe bude aj pršať a zajtrajší deň bude síce teplý, ale popoludní hrozia na našom území opäť búrky.

Cez naše územie počas včerajšieho dňa postupoval studený front, ktorý priniesol aj niekoľko búrok. Tie však boli sústredené výlučne do oblasti západného Slovenska, kde búrky celkovo priniesli viac ako 2700 bleskov.

Búrky spôsobili aj menšie problémy a to napríklad v okolí Špačiniec pri Trnave, kde spadlo viac ako 40 mm, či v Seredi, kde spadlo okolo 25 mm zrážok. Okrem zopár zaplavených ciest sa však výraznejšie problémy nevyskytli.

Dnešný deň bude v porovnaní so včerajším dňom výrazne iný a oveľa chladnejší. Už zajtra sa však vráti letné počasie a spolu s tým aj ďalšia vlna búrok.

Sobota bude veterná

Aktuálne sa nad Ukrajinou nachádza oblasť tlakovej níže a súčasne sa od severozápadu tlačí tlaková výš. Slovensko sa tak nachádza medzi týmito dvoma tlakovými útvarmi a tlakový gradient je pomerne výrazný. Výrazný tlakový gradient spôsobuje silný vietor, ktorý ešte naberie na sile.

 

Na západe sa rozfúkalo už v noci, no počas dnešného dopoludnia počítajte s tým, že vietor ešte zosilnie. Najsilnejší vietor sa očakáva v Podunajskej a vo Východoslovenskej nížine, kde sa očakávajú nárazy vetra od 15 do 23 m/s. Veterno však bude na celom území.

očakávané nárazy vetra
očakávané nárazy vetra

Okrem veterného počasia bude dnešný deň aj chladný. Najchladnejšie bude na severe, kde sa očakáva dážď pri teplotách od +16 do +20 °C. Na zvyšku územia pršať nebude a teploty sa dostanú do +23 °C. Najteplejšie bude na západnom Slovensku, kde sa môže otepliť až na +26 °C.

očakávané dnešné maximálne teploty
očakávané dnešné maximálne teploty
 

Dnes je pred nami pomerne chladný, veterný a na severe aj upršaný deň. Už zajtra sa však letné počasie vráti.

Nedeľa opäť s búrkami

Počas nedele začne do našej oblasti opäť prúdiť o čosi teplejší vzduch, no jeho príliv bude trvať len niekoľko hodín. Nedeľňajšie teploty sa dostanú na +22 až +28 °C, no počas popoludnia začne od severozápadu nad naše územie postupovať ďalší studený front.

Priaznivé počasie sa tak počas celej nedele neudrží. Popoludní sa na západnom a severozápadnom Slovensku očakávajú búrky a v priebehu neskorších hodín začne studený front prinášať zrážky aj do ďalších oblastí Slovenska.

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd