Dnes čaká Slovensko ďalšia vlna BÚROK. Počítajte s nimi najmä popoludní

Peter Minárik

Naše územie v priebehu dnešného dňa čaká ďalšia vlna búrok, ktoré by však v celkovom súčte mali byť o čosi slabšie, aké sme zažívali včera. Dnes by však mali byť búrky oveľa plošnejšie.

Na naše územie sa vrátilo nepokojné počasie a to hneď vo veľkom štýle. Počasie na našom území začala ovplyvňovať výšková oblasť nižšieho tlaku vzduchu, ktorá zabezpečuje nielen teplý, ale aj vlhký vzduch.

Táto vzduchová hmota sa počas dňa labilizuje a v takto labilnej vzduchovej hmote vznikajú búrky, ktoré boli včera aj intenzívne. Intenzívne búrky dokonca včera priniesli na naše územie aj potencionálne tornádo, ktoré sa vyskytlo pri Nitre.

Dnes sa búrky na naše územie vrátia a lokálne môžu byť aj intenzívnejšie. Počítať s nimi treba na mnohých miestach.

Dnes nebude tak teplo

Počas dnešného dňa by sa malo na našom území nachádzať viac oblačnosti ako včera, čo zabráni vzostupu teplôt. Tie by sa dnes mali pohybovať len od +24 do +28 °C. Hranicu +30 °C budú teploty atakovať len na východe krajiny.

 

Počas dňa bude dochádzať k už spomínanej labilizácii vzduchu a k následnej tvorbe kopovitej oblačnosti. V popoludňajších hodinách sa začnú vyskytovať búrky.

Búrlivo bude na mnohých miestach

Počas dnešného dňa sa pripravte na búrky na celom našom území. Búrky sa budú vyskytovať predovšetkým v oblasti hôr.

Podľa aktuálnych predpovedí by sa tie najintenzívnejšie búrky mohli vyskytnúť na krajnom juhozápade a v oblasti Východoslovenskej nížiny. Tieto dve oblasti tak patria k najviac ohrozeným.

 

Aj dnešné búrky budú sprevádzané predovšetkým prívalovými zrážkami, ktoré môžu spôsobiť lokálne zatopenie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 10 °C
Patrik
Zajtra
Skoro jasno, búrky
34 °C / 13 °C
Oliver
Pondelok
Prehánky, búrky
31 °C / 11 °C
Ivan
Utorok
Jasno
32 °C / 15 °C
Lujza
Streda
Skoro jasno, búrky
34 °C / 11 °C
Amália
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
34 °C / 15 °C
Milota
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd