Nedeľa bude poriadne horúca. Schladia nás až búrky

Veronika Sádovská

Počas dnešného dňa bude vrcholiť prílev teplého vzduchu a bude poriadne horúco, lenže k večeru nás schladia búrky. Tie si dali u nás krátku pauzu a dnes tu budú opäť.

Počas týchto dní postupuje zo západnej Európy smerom na východ studený front. Ten už včera poriadne vystrájal vo Francúzsku a počas večera a noci aj v Nemecku. Front je spojený s tlakovou nížou, ktorej stred sa presúva cez Nemecko, severné Poľsko až nad Baltické more.

Pred týmto studeným frontom k nám dnes od juhozápadu vyvrcholí prílev teplého, pôvodom tropického vzduchu. Bude teda ešte teplejšie ako včera.

 

Bude horúco a to až +36 °C

Najteplejšie bude na juhozápade Slovenska, kde teploty môžu atakovať hodnoty až +36 °C, čo je ešte viac ako bolo včera. Tu bola aj zatiaľ najteplejšia noc tohto roku. Na strednom a východnom Slovensku budú maximá počas dňa stúpať na +29 až +34 °C.

Pocit tepla bude znásobovať aj teplý južný vietor či vysoká vlhkosť. Takýto teplý vzduch sa veľmi ľahko labilizuje a popoludní na západe už môžu začať vznikať prvé búrky.

Nebezpečné búrky ale očakávame až vo večerných hodinách a najhoršia situácia by mala byť na strednom Slovensku. Situáciu ale budeme pozorne sledovať a v priebehu dňa prinesieme presnejšie informácie.

 

Studený front prinesie ochladenie

Dnešná noc bola búrlivá hlavne v krajinách západne od nás, najviac si to odnieslo Nemecko. Dnes tam ale už očakávajú o niečo chladnejšie počasia a toto ochladenie spojené s prechodom studeného frontu čaká aj naše územie avšak s menším oneskorením.

Zdá sa ale, že dnešný deň bude posledný zo série tropických horúčav. Počas nasledujúceho pracovného týždňa by teploty nemali presiahnuť hranicu +30 °C. Viac sa dočítate v našej dlhodobej predpovedi tu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 12 °C
Berta
Zajtra
Oblačno
24 °C / 11 °C
Miloslav
Štvrtok
Prehánky
24 °C / 10 °C
Prokop
Piatok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Cyril
Sobota
Jasno
31 °C / 10 °C
Patrik
Nedeľa
Prehánky, búrky
31 °C / 13 °C
Oliver
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd