Diaľnica po lejaku ostala úplne pod vodou. Autám siahala voda po okná

Diaľnica po lejaku ostala úplne pod vodou. Autám siahala voda po okná
Veronika Salayová

V nedeľu zasiahli hlavné mesto Dánska prudké zrážky a niektoré diaľnice ostali včera v Kodani pod vodou. Vody bolo toľko, že autám siahala voda po okná. 

Ďalší extrém v počasí, tentoraz v hlavnom meste Dánska. Kodaň včera zasiahli veľmi prudké zrážky a voda rýchlo stúpala najmä na cestách a diaľniciach, kde nemala voda kam odtekať.

Na niektorých miestach spadlo počas nedele do 17:00 h až 40 l/m2 a v kodanskej štvrti Norrebro bolo zaznamenaných až 44 l/m2.

Priemerné zrážky za celý august sú v Dánsku na hodnote 82 l/m2, čo znamená, že na niektorých miestach spadlo za 10 hodín toľko zrážok, ako je polmesačný priemer v krajine.

 

Záplavy a záchranné operácie

Takýto silný dážď mal, samozrejme, dopad aj na fungovanie dánskeho hlavného mesta. Na sociálnych sieťach sa objavili fotografie zaplavených ulíc v štvrtiach Hellerup a Gentofte na okraji Kodane.

Niekoľko ulíc a diaľnic bolo pod vodou a vody bolo toľko, že presakovala do vozidiel. K nebezpečnej situácii došlo aj na Lyngbyvej ceste, jednej z prístupových ciest do hlavného mesta.

Vo vode tam uviazli autá a napríklad jedna vodička musela z vody ujsť na strechu svojho vozidla. Vodič kamióna, ktorý uviazol v priehlbine pod viaduktom, nemohol vozidlo opustiť. Uväzneným ľuďom prišli na pomoc záchranári.

 

Niektoré cesty pre množstvo vody zostali uzavreté až do noci z nedele na pondelok. Dnes sa už situácia ohľadom záplav v Kodani upokojila.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
22 °C / 8 °C
Oleg
Zajtra
Jasno
24 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Zamračené
21 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
20 °C / 8 °C
Ctibor
Sobota
Dážď
14 °C / 3 °C
Ľudomil
Nedeľa
Dážď
15 °C / 2 °C
Jolana
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd