Dažde vytápajú mestá. Problémy sú v Nitre aj v Lučenci. Teraz hrozia BÚRKY

Peter Minárik

Po silných nočných búrkach sa od skorého rána vyskytujú na našom území intenzívne zrážky, ktoré priniesli už desiatky milimetrov zrážok. Tie hneď na niekoľkých miestach nášho územia spôsobili problémy. Komplikácie sú predovšetkým na juhu a západe Slovenska. Nebezpečné počasie nás čaká aj nasledujúce hodiny. Teraz totiž hrozia búrky.

Slovensko sužuje od včerajšieho večera veľmi nebezpečné počasie, ktoré začalo intenzívnymi búrkami. Tie najmä v Podunajskej nížine páchali aj škody. Už v noci počas búrok spadlo niekoľko desiatok milimetrov zrážok a v týchto chvíľach vyčíňa najmä lejak s ojedinelými búrkami.

Spadlo viac ako 70 mm

Za uplynulých 24 hodín spadlo najviac zrážok na juhu Podunajskej nížiny a v Banskobystrickom kraji. Podľa dát SHMÚ tu spadlo od 50 do 80 mm zrážok.

Najvyšší zrážkový úhrn je evidovaný v Želiezovciach a to 77,2 mm. Neďaleko, v obci Lontov spadlo 76,7 mm. Tretím najpršanejším mestom je aktuálne Gabčíkovo, kde spadlo už 67 mm. Tu však zrážkový úhrn čoskoro narastie. Do oblasti sa totiž blíži ďalšia vlna zrážok od západu.

aktuálne zaznamenané zrážky
aktuálne zaznamenané zrážky, zdroj: SHMÚ
 

Dážď vytápa mestá

Problémy spôsobujú výrazné zrážky hneď na niekoľkých miestach. V nitrianskej časti Kynek zaplavilo ulice a areál družstva.

Problémy sú aj na juhu stredného Slovenska. Voda zaplavila obec Batka, no problémy sú aj vo väčších mestách ako Lučenec. V Lučenci sa dokonca vyskytla búrka a ďalšie zrážky, ktoré tu priniesla zaplavili ulice.

Postupujú ďalšie zrážky a hrozia aj búrky

Nepriaznivé počasie nás čaká až do neskorších večerných hodín. Teraz treba počítať s ďalšou vlnou zrážok, ktorá nad naše územie prichádza od západu.

 

Na väčšinu Slovenska prinesie dážď, avšak stále hrozia aj búrky. Pravdepodobnosť výskytu ďalších búrok je na juhu Podunajskej nížiny ako aj na juhovýchode.

Vplyvom ďalších výrazných zrážok, treba počítať so vzostupom vodných tokov, ktoré môžu dosahovať hranicu pre povodňový stupeň. Viac o situácii vo vašom okrese nájdete TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
31 °C / 13 °C
Miriama
Zajtra
Dážď
29 °C / 15 °C
Martina
Utorok
Občasný dážď
24 °C / 10 °C
Oleg
Streda
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
25 °C / 11 °C
Ctibor
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd