Ďalšie podujatie sa neuskutoční pre zlé počasie: Nové Mesto nad Váhom sa rozhodlo zrušiť tradičný jarmok

Ema Bazhaykin

Slovensko v najbližších dňoch čaká vlna extrémne intenzívnych dažďov, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou spôsobia záplavy na mnohých miestach. V súvislosti s nepriaznivým počasím sa ruší jedno víkendové podujatie za druhým.

Slovensko sa s okolitým európskymi krajinami pripravuje na mimoriadne nepriaznivé počasie, ktoré odštartovalo už dnes,12. septembra, najmä na území Slovinska, Rakúska, Čiech a západu Poľska. Nepôjde však o búrky, ale o trvalý, súvislý dážď.

Našu oblasť zasiahnu v najbližších dňoch mimoriadne intenzívne zrážky a podľa aktuálnych výpočtov numerických modelov to stále nevyzerá na zlepšenie. Medzi najviac postihnuté budú patriť severné návetria Álp, české Jeseníky a Beskydy. Čo sa Slovenska týka, najpostihnutejšia oblasť bude Záhorie a Myjava.

štyri posledné výpočty numerického modelu ICON
štyri posledné výpočty numerického modelu ICON

Organizátori mnohých víkendových podujatí najmä na západe Slovenska z bezpečnostných dôvodov rušia jedno podujatie za druhým. Podľa najnovších informácií sa neuskutoční ani obľúbený Novomestský jarmok.

 

Zrušiť jarmok sa rozhodli aj v Novom Meste nad Váhom

Radnica v Novom Meste nad Váhom sa v súvislosti s nepriaznivou predpoveďou počasia rozhodla zrušiť jedno z najvýznamnejších podujatí v meste –Novomestský jarmok, ktorý sa mal uskutočniť v dňoch od 13.9. do 15. 9. Pre TASR o tom informoval primátor Nového Mesta nad Váhom Jozef Mašlonka.

„Po konzultácii so Slovenským hydrometeorologickým ústavom (SHMÚ) sme boli nútení prijať veľmi ťažké a nepopulárne rozhodnutie. S ľútosťou oznamujem, že sme sa rozhodli zrušiť 44. ročník Novomestského jarmoku. Toto rozhodnutie nebolo prijaté ľahko, pretože sme si plne vedomí toho, akú dôležitosť má toto podujatie pre naše mesto a jeho obyvateľov. Bezpečnosť našich občanov a návštevníkov však musí byť vždy našou prioritou,“ informoval primátor.

 

Mašlonka podľa vlastných slov chápe, že toto rozhodnutie môže byť sklamaním a niektorí obyvatelia môžu byť nespokojní.

„Je mi veľmi ľúto, že sme museli pristúpiť k takémuto kroku, ale museli sme byť absolútne presvedčení o tom, že situácia je nezvratná, než sme urobili konečné rozhodnutie. Počasie je však faktor, ktorý nemôžeme ovplyvniť,“ zdôraznil Mašlonka.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
22 °C / 6 °C
Olympia
Zajtra
Skoro jasno, búrky
24 °C / 5 °C
Eugénia
Štvrtok
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd