Ďalšia vlna búrok je tu. Na týchto miestach si dávajte pozor na väčšie krúpy

Ďalšia vlna búrok je tu. Na týchto miestach si dávajte pozor na väčšie krúpy
Veronika Sádovská

Búrky už znova naplno úradujú a podľa nášho čitateľa padali aj dvojcentimetrové krúpy. V týchto oblastiach si dávajte veľký pozor.

Ako sme už od rána avizovali, už predpoludním sa začali tvoriť búrky na severe stredného Slovenska z kopovitej oblačnosti. Tie môžu byť aj nebezpčené silných lejakom, krúpami a neskôr sa rozfúka aj poriadny vietor.

Ďalšia vlna búrok je už na Slovensku a až do večera by ste si mali dávať pozor hlavne vo východnej polovici nášho územia. Búrky aj dnes môžu byť nebezpečné a intenzívne.

 

Pri búrkach padajú krúpy

V oblasti od Brezna až po Tatry či Starú Ľubovňu sa v týchto chvíľach nachádzajú búrky, ktoré prinášajú výdatné zrážky, ale lokálne aj krúpy. Náš čitateľ nám poslal video z Tatranskej kontliny, kde podľa neho padali krúpy s minimálnou veľkosťou 2 centimetre.

Dnes to nebude ojedinelý sprievodný jav pri búrkach, preto s nimi počítajte, ak uvidíte prichádzať búrku. Okrem toho môže fúkať aj silný vietor. Ten už včera spôsobil aj škody.

Búrky dnes úradujú takmer nepretržite od veľmi skorých hodín. Jedna vlna búrok nedávno opustila naše územie na severovýchode a ďalšia už vznikla v Banskobystrickom kraji. Oblačnosť sa pohybuje na severovýchod.

Neskôr začnú búrky vznikať znova aj na východe Slovenska, kde sa oblačnosť už po ranných búrkach rozplynula a vzduch sa tak môže začať znova nahrievať. Čaká nás teda ďalší búrlivý deň, ktorý môže priniesť nebezpečné situácie.

 

Dianie budeme aj naďalej pre vás pozorne sledovať. Ako sa bude počasie vyvíjať v nasledujúcich hodinách a dňoch vo vašej lokalite si môžete pozrieť tu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
17 °C / -4 °C
Sergej
Zajtra
Oblačno
17 °C / -4 °C
Alojza
Štvrtok
Skoro jasno
18 °C / -2 °C
Kvetoslava
Piatok
Jasno
19 °C / -3 °C
Aurel
Sobota
Jasno
18 °C / -4 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
17 °C / -3 °C
Sabína
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd