Ďalšia obeť povodní? Muž spadol do rozvodneného potoka a už sa nevynoril

Veronika Sádovská

Českí policajti pátrajú po mužovi, ktorý spadol do rozvodneného potoka a už sa nevynoril. Povodne spojené s búrkou búrka Anett majú v Európe na svedomí už šesť obetí.

Aktualizované o 19:10

Výdatný lejak dvíha hladiny riek hlavne u našich susedov. K 17:00 platil niektorý z povodňových stupňov na 244 miestach Česka. Z toho takmer na tretine územia platil tretí stupeň, na niekoľkých miestach bola extrémna povodeň.

Hasiči v regióne Uherskohradišťsko aktuálne pátrajú po 54-ročnom mužovi, ktorý spadol do rozvodneného potoka a už sa nevynoril. Nešťastná udalosť sa stala dnes počas neskorého popoludnia.

Muž nešťastne spadol do Jankovického potoka počas toho, ako odpratával naplaveniny z okolia jeho domu. O tejto udalosti informovali českí policajti na sociálnej sieti.

 

Auto spadlo do rozvodnenej rieky

Len necelú hodinu potom informovali policajti o ďalších ľuďoch, po ktorých pátrajú. V obci Lipová-lázne v Jesenicku riešia pád auta do rozbúrenej rieky Staříč. Jednej osobe sa podarilo dostať na breh, ďalšie tri osoby mali zostať vo vnútri. Po vozidle aj posádke pátrajú.

Už šesť obetí v Európe

Nepriaznivá poveternostná situácia si vyžiadala život 56-ročnej Kanaďanky, ktorá zomrela po tom, čo ju v talianskych Dolomitoch zastihla náhla snehová fujavica, informoval v piatok taliansky alpský záchranný zbor pre agentúru AP. 

Do talianskych Dolomitoch sa vybrali dvaja dvaja horolezci, žena a muž. Tí si vo štvrtok večer vyčerpaní a podchladení privolali pomoc po tom, čo ich zasiahla náhla snehová fujavica, približne dva kilometre od horského útočiska.

 

Prvú obeť nepriaznivého počasia hlásia aj zo Švajčiarska. V piatok vetvy padajúcich stromov ťažko zranili ženu. Tá aj napriek snahe lekárov po prevoze do nemocnice zomrela. Informovala o tom tamojšia polícia.

Štyria ľudia zomreli a stovky ďalších evakuovali po tom, čo východné Rumunsko zasiahli v noci 13. septembra masívne záplavy.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd