Ďalší brutálny útok žraloka. More až po pár dňoch vydalo telo športovca, ktorý sníval o olympiáde

Ďalší brutálny útok žraloka. More až po pár dňoch vydalo telo športovca, ktorý sníval o olympiáde
Dominik Cenkner

More v USA po niekoľkých dňoch vyplavilo telo mŕtveho kitesurfára Felixa Louisa N'Jaia s olympijskými ambíciami, na ktorého pred týždňom zaútočil žralok. Brutálny útok žraloka videli jeho kamaráti, ktorí si s ním šli zaplávať na pláži Wildcat v kalifornskom národnom parku.

Prípad žraločieho útoku sa nedal uzavrieť bez tela, to sa objavilo až po niekoľkých dňoch od vyhlásenia pátrania. N'Jai minulú sobotu prišiel na kamarátovu svadbu a o deň neskôr si šiel so ženíchom a ďalším známym zaplávať na odľahlú pláž Wildcat, ktorá je súčasťou národného parku Point Reyes National Seashore.

Keď N'Jai plával približne 30 metrov od brehu, zaútočil naň žralok. „Jednoducho sa vynoril, zahryzol sa Felixovi do krku a stiahol ho dole,“ cituje jedného z kamarátov web The Sun.

Jeho priatelia boli v tej chvíli aj vo vode, ale podarilo sa im uniknúť včas do bezpečia. „Môj syn za mnou pribehol, že počuje krik,“ popísala svedkyňa drámy Samantha Edellová, ktorá blízko pláže stanovovala.

Pomoc záchranárov bola márna

Okamžite sa vydala bližšie k miestu nešťastia, kde narazila na N'Jaiových kamarátov. Tí ju poprosili o zavolanie tiesňovej linky 911.

Privolaní záchranári však obeti útoku už nemohli pomôcť. Zmizla bez stopy pod vodu.

Po stratenom kitesurferovi okamžite začali pátrať záchranári z národného parku. A to ako z pláže, tak zo vzduchu alebo z vody.

V pondelok ale záchrannú akciu obmedzili. Telo bez známok života sa podľa médií nakoniec objavilo vo štvrtok.

Felix Louis N'Jai žil v Kalifornii cez 20 rokov, kde tiež pracoval ako výkonný riaditeľ. Venoval sa kitesurfingu na profesionálnej úrovni a mal v pláne reprezentovať Gambiu, odkiaľ pochádzal, na budúcich olympijských hrách v Paríži. Tie budú vôbec prvé, kde sa objaví kitesurfing ako súťažná disciplína.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
31 °C / 13 °C
Miriama
Zajtra
Dážď
29 °C / 15 °C
Martina
Utorok
Občasný dážď
24 °C / 10 °C
Oleg
Streda
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
25 °C / 11 °C
Ctibor
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd