Cyprus v plameňoch a nutná evakuácia: Na ostrove sa rozmohli až dva veľké požiare

Cyprus v plameňoch a nutná evakuácia: Na ostrove sa rozmohli až dva veľké požiare
Veronika Salayová

Na Cypre zúrili dva rozsiahle požiare. Hasiči bojovali s plameňmi pri mestách Paphos a Limassol. Podľa miestnych médií hasenie požiarov sťažoval silný vietor, ktorý sa nad ostrovom preháňal až do nočných hodín.

Podľa webu KNEWS došlo v pondelok na Cypre k dvom vážnym požiarom. Prvý veľký požiar vypukol pri meste Limassol na juhu ostrova. Na suchej vegetácii južne od Lanie sa objavili plamene.

K druhému, vážnejšiemu požiaru došlo v pondelok popoludní neďaleko Pafosu. Plamene šľahali aj pri dedine Druseia a hasiči síce zasahovali okamžite, ale silný nárazový vietor požiar rýchlo rozšíril po celej oblasti. 

Plamene poškodili 130 hektárov zelených plôch a niekoľko budov. Bolo potrebné evakuovať ľudí zdržiavajúcich sa v blízkom vojenskom útvare.

 

Počasie hasičom neprialo

Požiar sa podarilo dostať pod kontrolu v pondelok večer. Prvotné vyšetrovanie príčiny ukázalo, že plamene začali horieť na farme neďaleko poľnej cesty, ale príčina požiaru zostáva neznáma.

Aj keď požiar nebol rozsiahly, rozdúchal ho silný suchý vietor. Aby sa požiar nerozšíril, do boja zasiahlo 20 hasičských vozidiel, tri bagre a niekoľko lietajúcich jednotiek. Hasičom pomáhali aj dobrovoľníci.

Nakoniec sa aj tento požiar podarilo dostať pod kontrolu a zhorelo 20 hektárov pôdy.

 
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
17 °C / -1 °C
Alojza
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Piatok
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd