Čoskoro udrú BÚRKY. Pondelok zostane chladný a začne aj pršať

Čoskoro udrú BÚRKY. Pondelok zostane chladný a začne aj pršať
Peter Minárik

Slovensko dnes zasiahnu búrky a súčasne sa na viacerých miestach očakáva dážď. Na vine je studený front, ktorý začína ovplyvňovať počasie na našom území a prinesie výrazne nepriaznivé popoludnie.

Na našom území máme aktuálne prevažne oblačné, ale pomerne chladné letné počasie. Aktuálne teploty sa na našom území pohybujú maximálne do +25 °C, teda neprekračujú ani hranicu letného dňa.

Na severe je pritom ešte o čosi chladnejšie a tu sa teploty pohybujú pod +20 °C a na takýchto úrovniach sa aj udržia. Počasie už čoskoro ovplyvní studený front, ktorý na naše územie prinesie početné zrážky a aj búrky.

Zrážky sa budú vytvárať priamo nad naším územím

V priebehu dnešného popoludnia nás na viacerých miestach Slovenska čakajú zrážky, ktoré sa budú vytvárať priamo nad našim územím. Pôjde predovšetkým o dážď.

 
 

Zrážky sa začnú vytvárať nad severozápadným Slovenskom a postupne budú postupovať smerom k juhovýchodu.

Popoludňajšie zrážky však nebudú príliš výrazné. Na naše územie prinesú len zopár milimetrov, no na výrazne viac zrážok sa môžu tešiť obyvatelia východného Slovenska, kde by sa mohli dočkať aj niekoľkých desiatok milimetrov zrážok. Prispejú k tomu aj búrky.

očakávané celkové úhrny zrážok
očakávané celkové úhrny zrážok

Búrky čakajte len na východe

Na východe síce nie je teplo, no prúdi sem vlhší vzduch, ktorý labilizuje vzduchovú hmotu a v nej sa na čele postupujúceho studeného frontu začnú tvoriť búrky.

 

K iniciácii búrkovej činnosti by malo začať v oblasti južného Spiša a Šariša a postupne by sa táto vlna búrok mala presúvať smerom k juhovýchodu. Mapu okresov, kde čakajte búrky nájdete TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Zajtra
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Streda
Občasný dážď
20 °C / 10 °C
Vladislav
Štvrtok
Dážď
22 °C / 7 °C
Edita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd