Chorvátsko čaká horúčavy a teplota mora stúpa. V obľúbenom letovisku je voda najteplejšia

Chorvátsko čaká horúčavy a teplota mora stúpa. V obľúbenom letovisku je voda najteplejšia
Peter Minárik

Do Chorvátska a Talianska prichádza ďalšia vlna horúčav, v dôsledku ktorej stúpa aj teploty vody v mori. Jadranské more je opäť neobvykle teplé a to celkom určite poteší dovolenkárov v oblasti.

Chorvátsky štátny hydrometeorologický ústav (DHMZ) vydal výstrahy pred horúčavami. Červený poplach, najvyšší stupeň, zostane v platnosti v mnohých regiónoch krajiny až do utorka. Obzvlášť nepríjemné, viacdňové horúčavy sa očakávajú v okolí Rijeky, Dubrovníka a Splitu.

Horúčavy budú úmorné aj v noci - DHMZ informovalo, že v oblasti Dubrovníka minimálna teplota pravdepodobne zostane nad +26 stupňov Celzia.

Veľmi vysoké teploty a slnečné počasie zohrieva aj Jadranské more. Teplota vody stúpa na veľmi vysoké hodnoty.

 

Voda je najteplejšia na severe

V Chorvátsku aktuálne zažívajú dovolenkári opäť veľmi teplé more, ktoré tu nebýva zvykom. Všeobecne platí, že čím severnejšie pôjdeme, tým je more teplejšie.

V Dubrovníku má aktuálne voda teplotu +25 °C. V Splite, v Zadare, či v Šibeníku dosahuje teplota vody +26 °C.

V Crikvenici je však už more teplejšie a dosahuje +27 °C. Najteplejšie more je aktuálne v Pule, kde je +28 °C a v obľúbenom letovisku Rovinj je až +29 °C.

aktuálna teplota mora vo vybraných destináciach
aktuálna teplota mora vo vybraných destináciach, zdroj: Istramet
 

 

 



Pokiaľ teda plánujete dovolenku pri Jadranskom mori, tak nemusíte chodiť ďaleko na juh. Na severe je more najteplejšie a destinácie na severe Taliansku, v Slovinsku a v oblasti Istrie majú teraz more najteplejšie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd