Cez Slovensko sa presúva výdatný dážď. Čoskoro sa však môžete tešiť na krajšie počasie

Peter Minárik

Počasie na našom území aktuálne ovplyvňuje studený front, vďaka ktorému na viacerých miestach nášho územia prevláda prevažne oblačné a upršané počasie. Od západu však prichádza pomerne príjemná zmena.

Dnešný deň začal na našom území s oblačným a upršaným počasím. Priamo nad našim územím sa nachádza studený front s ktorým súvisí rozsiahle zrážkové pole. Počasie na Slovensku dnes bude upršané.

To aktuálne prináša najvýdatnejšie zrážky predovšetkým do severných regiónov Slovenska, avšak prší aj na strednom Slovensku, či v Podunajskej nížine.

Za uplynulých 24 hodín spadlo najviac zrážok najmä na rozmedzí západného a stredného Slovenska, kde sa zrážkové úhrny pohybujú od 20 do 30 mm.

Najvyšší zrážkový úhrn za uplynulých 24 hodín eviduje stanice Oravské Veselé, kde spadlo už 40 mm. Je to spôsobené kombináciou výdatného dažďa, ale aj toho, že včera popoludní túto lokalitu zasiahla búrka.

Studený front sa nad našim územím bude rozpadať a zrážkové pole tak zanikne. Pršať však tak skoro neprestane a so zrážkami počítajte až do zajtrajšieho rána.

Počasie sa opäť zlepší

Už v týchto chvíľach sa však počasie v niektorých regiónoch Slovenska začína zlepšovať. Od západu sa nad našu oblasť nasúva výbežok tlakovej výše, ktorá prináša do okolia Bratislavy polooblačné počasie.

V nadchádzajúcich hodinách sa bude oblačnosť ďalej pretrhávať a už zajtra by sa malo postupne vyjasniť na celom našom území.

Slnečné počasie nás čaká celý štvrtok a piatok a to na viacerých miestach nášho územia. Zlepšenie počasia prinesie aj oteplenie. Teploty budú v závere pracovného týždňa stúpať až k hranici +23 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
31 °C / 13 °C
Miriama
Zajtra
Dážď
29 °C / 15 °C
Martina
Utorok
Občasný dážď
24 °C / 10 °C
Oleg
Streda
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
25 °C / 11 °C
Ctibor
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd