Cesty v Trnavskom kraji sú pod vodou alebo vrstvou blata. Uzatvárajú aj hraničné priechody

Veronika Sádovská

Situácia na cestách sa kvôli dažďom komplikuje hlavne v Trnavskom kraji. Cesty sú pod vrstvou vody či blata a začínajú uzatvárať aj hraničné priechody.

Najviac zrážok zatiaľ spadlo na Slovensku v Trnavskom kraji a to odzrkadľuje aj situácia na cestách. Tie sú v týchto oblastiach pod vodou či vrstvou bahna, ťažko prejazdné či úplne uzatvorené a uzatvárať začala polícia aj hraničné priechody.

V teréne sú aj hasiči, ktorí stavajú protipovodňové bariéry či pomáhajú s odstraňovaním bahna alebo popadaných konárov.

 

Zaplavené cesty a uzavretý hraničný priechod

Cesta tretej triedy smerujúca k hraničnému priechodu Moravský Svätý Ján - Hohenau je aktuálne uzavretá. Na hraničnom priechode Holíc - Hodonín už hasiči postavili protipovodňové hrádze. Rieka Morava tu stúpa rýchlosťou približne 10 centimetrov za hodinu.

Veľké množstvo blata je aj medzi Petrovou Vsou a Šaštínom-Strážami. Zaplavená a ťažko prejazdná je naďalej aj cesta medzi Cerovou a Prievalmi. Za Prietržou v smere do Brezovej pod Bradlom sú na vozovke popadané stromy a tento úsek je neprejazdný.

 

 

„Žiadame vodičov aby boli opatrní a situáciu na cestách nepodceňovali," zdôraznili policajti na sociálnej sieti, kde takisto informujú o tom, že situáciu v súvislosti s nepriaznivými poveternostnými podmienkami neustále monitorujú.

Polícia pomáha aj pri odpratávaní popadaných stromov a konárov a v nebezpečných či čiastočne prejazdných úsekoch reguluje dopravu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd