Cestujúci, POZOR: Do Viedne vlaky dnes NEJAZDIA. Do Čiech sa dostanete s obmedzeniami

Veronika Salayová

Železničná spoločnosť Slovenska informuje, že z dôvodu nepriaznivého počasia mnohé vlaky nejazdia, a to najmä na územie Čiech a do Rakúska. Do Viedne sa dnes nedostanete vlakom vôbec a do Čiech len s obmedzeniami. 

Aktuálne počasie dáva poriadne zabrať aj cestujúcim. Vlakom sa však dnes do dvoch susedných štátov vôbec nedostanete alebo len veľmi ťažko. Mnohé trate sú zaplavené alebo sú plné nánosom a kameňov.

Železničná spoločnosť Slovenska (ZSSK) informuje, že z dôvodu nepriaznivého vplyvu počasia a zaplavených tratí na území ČR platia mnohé obmedzenia.

 

Do Čiech len s obmedzeniami

Vlaky cez pohraničnú stanicu Čadca smer Praha nepremávajú, sú vedené len v úseku Žilina – Čadca s náhradnou súpravou. Cestujúcim odporúčajú použiť spojenia do ČR cez Púchov.

Vlaky cez pohraničnú stanicu Vrbovce (trať Nové Mesto nad Váhom – Myjava – Veselí nad Moravou) premávajú len po Vrbovce, ďalej do ČR sú odrieknuté, ďalej vlaky cez ostatné prechody premávajú, ale je potrebné počítať s vyššími meškaniami.

Do Viedne je to bez šance

V dôsledku mimoriadneho počasia a informácií od rakúskeho dopravcu ÖBB je vlaková doprava medzi Bratislavou a Viedňou prerušená až do odvolania

 

Zasiahnuté sú železničné trate aj cestná infraštruktúra, preto nie je možné zabezpečiť náhradnú autobusovú dopravu. Zrušené sú aj vlaky RJX 167 a RJX 160. Aktuálne informácie nájdete na webe ZSSK. 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd