Centrum mesta zničilo krupobitie: Krúpy veľké ako golfové loptičky rozbíjali autá

Centrum mesta zničilo krupobitie: Krúpy veľké ako golfové loptičky rozbíjali autá
Ema Bazhaykin

Silné búrky s krupobitím na mnohých miestach sa dnes ženú celým severným Talianskom. V centre Turína krúpy s priemerom 5 cm ničili stromy a rozbíjali autá, hlásia už aj povodne.

Búrky dnes od popoludňajších hodín úradujú aj na severe Talianska. Prinášajú intenzívne zrážky, silný vietor a krúpy veľké ako golfové loptičky.

Búrlivo začalo byť dnes popoludní najprv v oblasti okolo Piemontu, medzi Vercellese a Verbano, kde sa vyskytli búrky aj krupobitie. V oblasti Verbano sa podľa Tornado in Italia vyskytla aj supercela.

V Cicogne spadlo 15 mm zrážok a vo Verbanii 5 mm zrážok, pričom silné krupobitie zasiahlo mesto Miazzina, tiež v oblasti Verbano. Búrka postupovala ďalej na Turín.

 
 

Ďalšie silné búrky zasiahli aj východnú Lombardiu, medzi Brescianom a Bergamaskom, Trentinom, Venetom a Friuli Venezia Giulia.

V Turíne padali krúpy o veľkosti golfových loptičiek, oblasť už postihli aj záplavy

Búrka v ďalších hodinách postupovala na Turín a podvečer ho zasiahla v plnej sile. Padali tu krúpy s priemerom 5 cm. Rozbíjali okná na autách a lámali konáre v centre mesta. Zasiahnuté boli najmä stredovýchodné okresy hlavného mesta. Južne od Turína spadlo 11 mm zrážok.

Riziko búrok, krupobitia a silného nárazového vetra však naďalej pretrváva.

 

Nad Turínom aj vo večerných hodinách naďalej vznikajú búrky a ďalšie sa vytvorili aj v hornej oblasti Cuneo. 

Búrky sú stacionárne a naďalej prinášajú výdatné zrážky. V oblasti Turína už hlásia aj niekoľko povodní. Ďalšie veľké búrkové jadro postupuje na východ od Bologne.

 



 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
22 °C / 8 °C
Oleg
Zajtra
Jasno
24 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Zamračené
21 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
20 °C / 8 °C
Ctibor
Sobota
Dážď
14 °C / 3 °C
Ľudomil
Nedeľa
Dážď
15 °C / 2 °C
Jolana
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd