Časť Slovenska má za sebou tropickú noc. Horúčavy budú pokračovať aj v utorok

Časť Slovenska má za sebou tropickú noc. Horúčavy budú pokračovať aj v utorok
Dominik Cenkner

Na Slovensko dorazila ďalšia vlna horúčav. Už v pondelok stúpali teploty nad +35 °C. Horúčavy budú pokračovať aj v utorok.

Ďalšia vlna horúčav zdvíha teploty nielen počas dňa, ale aj noci. Tá uplynulá bola toho dobrým príkladom.

Najmä na západe a miestami na juhu stredného a východného Slovenska neklesla teplota pod +20 °C. Hovoríme tak o tropickej noci.

Horúco bude aj počas utorka. Vo veľmi teplom a vlhšom vzduchu bude počasie u nás aj naďalej ovplyvňovať rozsiahla oblasť vyššieho tlaku vzduchu, ktorá k nám bude zasahovať od severu.

 

Predpoveď počasia na utorok 13. augusta

Prevládať bude malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť. Ojedinele sa môžu vyskytnúť prehánky alebo búrky. Napadnúť pri nich môže do 3 mm zrážok, pri búrkach budú úhrny o niečo vyššie, okolo 20 mm.

Bude veľmi teplo a lokálne nás potrápi aj dusno. Viac prezrádza naša videografika.

Maximálna denná teplota dnes vystúpi v rozmedzí od +30 °C do +35 °C. Chladnejšie bude len na Orave, Liptove a v Prešovskom kraji, a to okolo +28 °C.

Pozor si dajte aj na vysoký UV index, napoludnie dosiahne hodnotu 6,5. To znamená, že v poludňajších hodinách (10-15 LSEČ) treba vyhľadať tieň, vonku sa treba chrániť odevom, pokrývkou hlavy, ochranným krémom a okuliarmi.

Horúčavy budú pokračovať

Vlna horúčav bude pokračovať aj v ďalších dňoch. A bude to ešte horšie, v stredu a vo štvrtok sa teploty dostanú na úroveň +37 °C.

 

Výraznejšie ochladenie by malo doraziť v priebehu nasledujúceho týždňa. Viac prezrádza naša predpoveď počasia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Zajtra
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Streda
Občasný dážď
20 °C / 10 °C
Vladislav
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd