Čakajú nás chladné dni. V Tatrách môže dokonca aj snežiť

Veronika Salayová

Búrky vystriedal pomerne slnečný pondelok, ktorý priniesol úľavu od častých minulotýždňových zrážok a lokálnych búrok. Nasledujúce dni prinesú viac slnka, no letné teploty nečakajte. 

Mnohí dúfali, že po búrkach konečne nastane slnečné a teplé počasie, typické pre jún. Slnko síce vykukne, ale teplo príliš nebude. Tieto dni totiž prinášajú podpriemerné teploty vzhľadom na to, že sa blíži polovica júna.

Po slnečnom pondelku nás čaká aj pomerne slnečný utorok, ktorý bude slnečný najmä v predobedňajších hodinách, neskôr bude oblačnosť pribúdať najmä na východe.

Dnes tak bude prevažne jasno až polojasno a teploty vystúpia na +19 až +22 °C. Letnú hranicu dnes ani v najjužnejších okresoch zrejme nedosiahneme. Teplotná odchýlka od normálu sa pohybuje na úrovni 5 až 9 °C, čo je výrazná anomália. 

Bude na pocit chladno

Po južnom okraji slabnúcej tlakovej výše k nám bude totiž od severovýchodu až východu naďalej prúdiť chladný vzduch, ktorý sa postará o to, že bude chladno.

Dobrou správou je, že nás dnes na väčšine územia nečakajú žiadne výrazné zrážky, avšak môžu sa objaviť slabé prehánky na východe a v oblasti Tatier.

Na hrebeňoch hôr sa tak môže stať, že zrážky zmenia skupenstvo a bude padať sneh. O výraznom snežení však nemôže byť reč − pôjde nanajvýš o jemný snehový poprašok.

Streda už prinesie viac oblačnosti a objaviť sa môže aj viac prehánok, najmä na východe. Teploty vystúpia na +19 až +23 °C. Na pocit bude chladno. 

O ďalšom vývoji počasia na nasledujúce dni vás budeme informovať v ďalšom článku. Viac o vývoji teplôt počas tohto týždňa nájdete TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
29 °C / 15 °C
Martina
Zajtra
Občasný dážď
24 °C / 10 °C
Oleg
Streda
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
25 °C / 11 °C
Ctibor
Sobota
Dážď
15 °C / 3 °C
Ľudomil
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd