Čakajú nás posledné dni letných prázdnin. Vieme, aké počasie prinesú

Dominik Cenkner

Až 66 dní. Presne toľko trvajú tohtoročné letné prázdniny. Tie sa pomaly blížia k svojmu koncu. Aké počasie prinesú posledné dni letných prázdnin? Vieme odpoveď.

Tohtoročné letné prázdniny sa dostali do svojho posledného týždňa. Takto o týždeň v pondelok už bude mať množstvo školákov prvý deň v novom školskom roku za sebou.

Posledné dni sa každý snaží využiť naplno. Posledné výlety, návštevy, stanovačky či grilovačky. Bude týmto aktivitám priať počasie?

Predpoveď počasia od utorka do piatka

V utorok 27. augusta sa naše územie bude nachádzať na južnom okraji rozsiahlej oblasti vysokého tlaku vzduchu siahajúcej od Nemecka cez Pobaltie až nad západné Rusko. Prevládať tak bude malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť.

 

Ojedinele treba počítať s prehánkami či búrkami, a to najmä v horských oblastiach. Na juhu územia bude teplo, teploty vystúpia až do +33 °C. Na severe bude o niečo chladnejšie, a to od +23 °C do +28 °C.

Fúkať bude prevažne severný vietor s rýchlosťou 3 až 9 m/s, na juhovýchode zrána v nárazoch až okolo 14 m/s, čo je približne 50 km/h. Vietor začne slabnúť popoludní.

Očakávané nárazy vetra v utorok o 10. hodine
Očakávané nárazy vetra v utorok o 10. hodine, imeteo.sk

V stredu do našej oblasti bude od severu až severovýchodu zasahovať rozsiahla
tlaková výš so stredom nad Pobaltím. Bude teda jasno až polojasno, len pri zväčšenej oblačnosti sa ojedinele vyskytnú prehánky či búrky.

Teploty oproti utorku poskočia o stupeň nahor. Denné maximá sa tak v najteplejších oblastiach dostanú na +34 °C.

Fúkať bude slabý, len na východe prevažne severovýchodný vietor s rýchlosťou 3 až 8 m/s.

Očakávaná denná maximálna teplota v stredu 28. augusta
Očakávaná denná maximálna teplota v stredu 28. augusta, imeteo.sk

Vplyv tlakovej výše v našej oblasti bude pokračovať aj vo štvrtok, počasie sa tak meniť nebude. Denné maximá vystúpia do +34 °C.

V piatok sa nad našou oblasťou bude nachádza nevýrazné tlakové pole. Počasie sa teda výraznejšie nezmení, akurát možnosť prehánok alebo búrok bude o niečo vyššia ako vo štvrtok.

Denné maximálne teploty vystúpia až do +35 °C. O niečo chladnejšie bude na severe územia.

Počasie sa cez víkend zhorší

Kým posledný prázdninový týždeň bude prevažne priať letným aktivitám, cez víkend tomu až tak nebude. Prevládať bude prevažne oblačné počasie a miestami treba počítať s prehánkami či búrkami.

 

Podrobnosti o dianí počas víkendu prinesieme v ďalšom spravodajstve. Ďalšie informácie ponúka naša predpoveď počasia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd