Čaká nás sychravý a zamračený štvrtok, ale vykuknúť môžu aj slnečné lúče

Čaká nás sychravý a zamračený štvrtok, ale vykuknúť môžu aj slnečné lúče
Veronika Sádovská

Od včerajšieho večera na našom území prší a dnešok bude prevažne zamračený a sychravý. Na niektorých miestach nás ale potešia aj slnečné lúče, hoci ich nebude veľa.

Počasie u nás ovplyvňuje dnes zvlnené frontálne rozhranie, ktoré je spojené s prehlbujúcou tlakovou nížou nad Talianskom. K nám tak prenikli výdatnejšie zrážky, hoci oveľa horšia situácia je v týchto dňoch v okolí Jadranu.

Počas noci nám na mnohých miestach pršalo, na vrcholoch Tatier dokonca napadol ďalší sneh a cez deň ešte pár centimetrov pribudne. Zrážky ale z noci už budú pomaly ustávať.

 

Štvrtok bude zamračený

Napriek tomu, že zrážky budú dopoludnia na našom území už ustávať, obloha bude prevažne stále zatiahnutá, len miestami sa môžu objaviť slnečné lúče. Nebude ich však veľa.

Dnešné maximálne teploty sa budú pohybovať od +10 do +15 °C, len ja juhu západného a stredného Slovenska môžu vystúpiť o niečo vyššie a to aj na +17 °C. Vo výške 1 500 metrov sa bude teplota pohybovať okolo +5 °C.

 

Počasie sa ustáli, nie však nadlho

Po týchto zrážkach sa počasie nachvíľu ustáli, avšak už zajtra nás čaká ďalšia vlna dažďa. Piatkový dážď bude celoplošný a lokálne aj výdatnejší. Spadnúť môžu počas neho ďalšie desiatky milimetrov zrážok.

Upokojenie zrážok príde v noci na sobotu, ale aj počas soboty treba na našom území počítať s premenlivým počasím a prehánkami. To, ako to bude na našom území a vo vašom meste či obci vyzerať nasledujúce dni, si môžete pozrieť v tejto našej predpovedi.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
17 °C / 4 °C
Stela
Zajtra
Občasný dážď
16 °C / 3 °C
František
Sobota
Prehánky
15 °C / 5 °C
Viera
Nedeľa
Oblačno
18 °C / 3 °C
Natália
Pondelok
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Eliška
Utorok
Skoro jasno
18 °C / 8 °C
Brigita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd