Čaká nás posledný horúci deň s teplotami nad +30 °C. Nedeľa definitívne ukončí vlnu horúčav

Čaká nás posledný horúci deň s teplotami nad +30 °C. Nedeľa definitívne ukončí vlnu horúčav
Veronika Salayová

Dnes si rozhodne užite posledný horúci deň v tomto roku, kedy teploty ešte na Slovensku dosiahnu hranicu +30 °C. Ďalšie dni sa totiž na našom území výrazne ochladí. 

Po prednej strane tlakovej níže bude nad západnou Európou do našej oblasti dnes naďalej prúdiť od juhu teplý a vlhší vzduch, ktorý vyšvihne dnešné maximá ešte poriadne vysoko. 

Dnes bude jasno až polojasno, no popoludní v západnej polovici bude už pribúdať oblačnosť a objaviť sa môžu aj slabé zrážky. Dnešné teploty vystúpia na +32 °C a s veľkou pravdepodobnosťou pôjde o posledný takto horúci deň na našom území.

teplotné maximá v nedeľu
teplotné maximá v nedeľu, zdroj: iMeteo
 

Dnešný voľný deň si ešte užite

Aj preto si dnešný deň poriadne užite a vyberte sa k vode, na letnú turistiku, bicykel či aspoň grilovačku s priateľmi. Budúci týždeň totiž sľubuje už zamračené a upršané počasie a hlavne prinesie aj výraznejšie ochladenie. 

Teploty pôjdu od utorka dolu a ochladí sa aj o 10 °C. Po dnešku už teploty na letné hodnoty nad +25 °C vystúpia už iba lokálne v južných okresoch Slovenska.

Pondelok bude ešte teplý, a to najmä na východe Slovenska, no od utorka ochladenie pocítime viac. Teplotné maximá sa budú pohybovať len okolo +22 °C. 

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd