Búrlivá streda začína. Popoludní čakajte intenzívne búrky. Pozor aj na silný vietor

Veronika Salayová

Prvé búrky už dorazili na Slovensko a búrlivá streda štartuje už tesne po 11.00 hod. Dnešných búrok bude výrazne viac a zasiahnu tieto oblasti.

Dnešný deň ovplyvňuje prechod studeného frontu cez naše územie, ktoré sa postará o to, že dnes horúčavy na Slovensku nezažijeme. Teploty dnes popoludní nad +30 °C nevystúpia, a tak to bude ešte aj počas zajtrajšieho dňa. 

Zároveň tento studený vzduch prinesie na Slovensko búrky, ktoré  budú v porovnaní s uplynulými dňami plošnejšie a zasiahnu tak väčšiu časť nášho územia. Prvé búrky štartujú už krátko predpoludním, a to na severnom Slovensku.

Búrka sa vytvorila aj na Záhorí, avšak táto búrka nebude príliš intenzívna a postupne zanikne. Na severnom a strednom Slovensku sa však bude dnešným búrkam dariť viac a v týchto oblastiach sa budú rozmáhať a silnieť.

Popoludní sa môžu objaviť aj intenzívne búrky, ktoré prinesú najmä prívalové zrážky a menšie krupobitie. Lokálne môže spadnúť až 40 mm zrážok. Dnešné búrky tak budú v porovnaní so včerajšími o dosť silnejšie.

 

Búrky budú naberať na sile. Pozor na silný vietor

Búrky budú postupovať na východ a búrky teda zasiahnu aj túto časť Slovenska. Na juhu a západe sa dnes búrkam príliš dariť nebude a objavia sa len výnimočne. Viac sústredené budú dnes poobede búrky na stredné a postupne východné Slovensko. 

Na pomedzí stredného a východného Slovenska by sa mohol sformovať búrkový systém, ktorý by následne mal postupovať cez východné Slovensko.

 

Na východe krajiny je už riziko výskytu aj silnejšieho vetra. Druhá časť popoludnia prinesie búrky už len do oblasti východného Slovenska, zatiaľ čo na strednom Slovensku búrky ustanú.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
31 °C / 13 °C
Miriama
Zajtra
Dážď
29 °C / 15 °C
Martina
Utorok
Občasný dážď
24 °C / 10 °C
Oleg
Streda
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
25 °C / 11 °C
Ctibor
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd