Búrky zničili aj bocianie hniezdo. Smutný pohľad na zúfalé bociany má však šťastný koniec

Dominik Cenkner

V uplynulých dňoch sa našou oblasťou prehnali intenzívne búrky. Tie spôsobili množstvo problémov a škôd. Internetom kolujú aj fotografie, ktoré zobrazujú zúfalé bociany, ktoré pri búrkach prišli o svoj domov.

Prelom mesiacov júna a júla sa nielen na Slovensku, ale aj v okolitých štátoch niesol v znamení veľmi silných búrok. Na svedomí ich mal postupujúci studený front od západu.

Na našom webe sme vás informovali o siedmich obetiach, ktoré si búrky vyžiadali vo Švajčiarsku a Taliansku. Škody pritom hlásia aj z Balkánu, ani túto oblasť búrky nevynechali.

Škody a problémy sme zaznamenali aj na Slovensku. Najskôr v nedeľu najmä na západe a severozápade územia, v pondelok potom na východe.

 

Búrky v Poľsku zničili bocianie hniezdo

Intenzívnejšie búrky zasiahli aj našich severných susedov v Poľsku. V nedeľu bolo búrlivo na väčšine územia.

Tamojší hasiči mali plné ruky práce. Väčšinou zasahovali pri popadaných stromoch, zatopených pivniciach či poškodených stĺpoch elektrického vedenia.

Práve jeden z takýchto stĺpov spadol aj v obci Kolo, severozápadne od Lodže. V tom čase na ňom hniezdil aj pár bocianov so svojimi malými prírastkami.

Internetom sa tak začali šíriť smutné fotografie zobrazujúce zúfalé bociany. Tento príbeh mal, našťastie, šťastný koniec.

Rodinke bocianov postavili nové hniezdo
Rodinke bocianov postavili nové hniezdo, Lubuscy Łowcy Burz

Šťastný koniec smutného príbehu

Malých bocianov sa ujala tamojšia obyvateľka Angelika Ciepła. Ich rodičia na nich dozerali z bezpečnej vzdialenosti.

 

V pondelok, teda na druhý deň, bolo na neďalekom strome osadené nové hniezdo. Rodinka sa v ňom hneď udomácnila. Ostáva už len dúfať, že sa im vrtochy počasia budú vyhýbať.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Cyril
Zajtra
Jasno
31 °C / 10 °C
Patrik
Nedeľa
Prehánky, búrky
31 °C / 13 °C
Oliver
Pondelok
Prehánky, búrky
32 °C / 11 °C
Ivan
Utorok
Búrky
32 °C / 15 °C
Lujza
Streda
Prehánky, búrky
32 °C / 11 °C
Amália
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd