Búrky už lámu stromy. Udrelo už takmer 9000 bleskov

Peter Minárik

Západné Slovensko má to najhoršie za sebou. Intenzívne búrky spôsobujú škody a presúvajú sa smerom nad stredné Slovensko, ktoré to najhoršie má ešte len pred sebou.

Búrková aktivita na našom území je stále veľmi výrazná. Najnebezpečnejšie sú blesky, ale k nebezpečným sprievodným javom sa pridáva aj silný nárazový vietor. Ten začína spôsobovať problémy najmä na severozápade.

Poryvy vetra od 60 do 80 km/h

Spadnuté stromy hlásite z okolia Senca, ale aj z okolia Nitry. Strom spadol na Výstavnej ulici a cesta je aktuálne neprejazdná. Popadané stromy sú v oblasti Bánoviec nad Bebravou a v okolí Trenčína.

Podľa aktuálnych dát z tejto oblasti dosiahli nárazy vetra na amatérskych staniciach poryvy od 60 do 80 km/h.

Udrelo takmer 9000 bleskov

Západné Slovensko má to najhoršie za sebou. Vlna búrok prechádza do dažďa a to hlavné pole búrok aktuálne postupuje cez severozápadné Slovensko a ovplyvňuje počasie predovšetkým na Hornej Nitre a na Považí.

K polnoci zaznamenali detektory bleskov na našom území už takmer 9000 bleskových úderov, pričom prevažná časť udrelo na krajnom západe. Najhustejšia blesková aktivita bola v okolí Bratislavy, kde udierali blesky s hustotou až 3 blesky na km2.

aktuálny počet bleskov, zdroj: blesky.bourky.cz
aktuálny počet bleskov, zdroj: blesky.bourky.cz

Zatiaľ čo na západnom Slovensku sa situácia upokojí, tak s búrkami treba naďalej počítať najmä v Žilinskom kraji, kde pozor na silný vietor.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
15 °C / -2 °C
Lukáš
Zajtra
Jasno
17 °C / -1 °C
Kristián
Nedeľa
Jasno
16 °C / -3 °C
Vendelín
Pondelok
Jasno
16 °C / -4 °C
Uršuľa
Utorok
Jasno
17 °C / -4 °C
Sergej
Streda
Jasno
16 °C / -3 °C
Alojza
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd