Búrky spôsobujú už aj problémy na cestách. Obzvlášť pozor si dajte na tomto jednom úseku

Búrky spôsobujú už aj problémy na cestách. Obzvlášť pozor si dajte na tomto jednom úseku
Dominik Cenkner

Ako sme už avizovali, stredajšie búrky naberajú na sile. V týchto chvíľach naplno vyčíňajú v Banskobystrickom kraji. Sprevádzané sú početnými bleskami, ale aj lejakmi, ktoré už spôsobujú problémy na cestách.

Okolo 16. hodiny sa gro búrok vyskytuje v okolí Zvolena a Banskej Bystrice. Roztrúsené búrky máme aj na Turci či Liptove.

Práve situácia v Banskobystrickom kraji je nateraz najvážnejšia. Búrky, ktoré sa tam sformovali len veľmi pomaly postupujú na severovýchod.

Prinášajú tak vysoké úhrny zrážok. Napr. neoficiálna zrážkomerná stanica v Banskej Bystrici, na ulici Spojivej, udáva intenzitu zrážok na úrovni 50 mm za hodinu.

 

Problémy na cestách

Búrky a najmä lejaky tak už spôsobujú problémy vodičom na cestách. Obzvlášť pozor by si mali dať na úseku medzi Kremnicou a Žiarom nad Hronom.

Na ceste je veľa vody. Jazdite preto opatrne. V tomto článku, ktorý sme vám priniesli už pred časom, nájdete užitočné tipy, ako zvládať jazdu na mokrej vozovke.

Všetky podstatné informácie ohľadom dnešných búrok nájdete v našom LIVE textovom prenose >>>TU. Aktuálnu polohu búrok sledujte cez náš iRadar.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
19 °C / 4 °C
Ľudomila
Zajtra
Prehánky
23 °C / 6 °C
Olympia
Streda
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Eugénia
Štvrtok
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
23 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Skoro jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd