Búrky sa po nočnom lejaku dnes opäť ozvú. V týchto okresoch s nimi počítajte

Búrky sa po nočnom lejaku dnes opäť ozvú. V týchto okresoch s nimi počítajte
Peter Minárik

Uplynulá noc priniesla na naše územie vlnu búrok, no dnes sa búrky na našom území opäť ozvú. Treba však s nimi počítať nateraz len v jednej časti nášho územia.

Naše územie v nočných hodinách zasiahli búrky, ktoré boli sprevádzané predovšetkým intenzívnym lejakom. Ten do západnej časti krajiny priniesol niekoľko desiatok milimetrov zrážok.

Zrážky sa aktuálne sústreďujú predovšetkým nad stredným Slovenskom, no počas dnešného dňa sa opäť ozvú aj búrky. Nepočítajte však s nimi všade.

Prvá časť nedele oblačná a sychravá

Ako sme aj očakávali, tak nočné búrky neboli príliš intenzívne. Potešili milovníkov bleskov. Na našom území počas uplynulej noci udrelo okolo 500 bleskových úderov, čo nie je výrazné číslo.

Prišli však pomerne výdatné zrážky, ktoré do západnej časti krajiny priniesli ďalších niekoľko desiatok milimetrov. Najviac zrážok spadlo v oblasti Záhoria, kde úhrny prekonali 30 litrov na meter štvorcový.

 

Zrážkové pole sa aktuálne nachádza nad stredným Slovenskom a to predovšetkým v jeho severnej časti, no oblačnosti je na celom území veľa. Popoludní sa však začne od západu oblačnosť postupne zmenšovať.

Búrky sa dnes opäť ozvú

Podľa aktuálnej predpovede numerických modelov by sa v priebehu popoludnia mala v oblasti stredného Slovenska opäť tvoriť kopovitá oblačnosť a následné prehánky a búrky.

 

Búrky sa tak začnú najskôr ozývať v oblasti stredného Slovenska a postupne sa začnú presúvať smerom na východ, kde hrozia až do večerných hodín.

Na západe by dnes mal byť už pokoj. S búrkami tak počítajte najmä vo východných okresoch Slovenska.

búrky sa dnes očakávajú v týchto okresoch
búrky sa dnes očakávajú v týchto okresoch

Máme však aj veľmi pozitívnu správu. Studený front, ktorý nás dnes ovplyvňuje sa rozpadá a ochladenie neprinesie, ba naopak. Od zajtra začnú teploty na našom území stúpať prudko nahor.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd